Magyarország

2008.05.19. 12:34

Jégeső várható az Alföldön: narancssárga riasztás

<p>Viharos szél és jégeső lehet hétfőn délután az Alföldön, a szilva nagyságú jégszemek jelentős károkat okozhatnak a mezőgazdaságban, de autókat is megrongálhatnak - mondta Fodor Tamás meteorológus</p>

Az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ) narancssárga riasztást adott ki. A vasárnapihoz hasonlóan néhány helyen akár dió nagyságú jég is eshet. Az is elképzelhető, hogy kis területen egyszerre nagy mennyiségű, több mint 30 milliméternyi csapadék is hullik. Budapesten is várhatóak gyengébb zivatarok, amelyeket több mint 60 km/h-s szél kísérhet. Budapesten sem lehet kizárni, hogy jég keveredik az esőbe, de a jégszemek nagysága nem lesz akkora, mint az Alföldön.

A viharokra délután három-négy órától kell számítani - fűzte hozzá a meteorológus, megjegyezve: kedden is hasonló idő várható, záporokkal, viharos széllel. Fodor Tamás elmondta: a változékony időjárást az okozza, hogy a Kárpát-medence felett egy hullámzó frontrendszer helyezkedik el. A frontrendszer előtt meleg, nedves levegő áramlik dél felől, ez kedvez a zivatarok kialakulásának - mondta a meteorológus.

Forrás: MTI

Van egy jól sikerült képe az elmúlt idők viharairól? Küldje el nekünk, vagy mutassa meg másoknak is fotóportálunkon!
· Az Ön időjárással kapcsolatos képeit is várjuk!
· Viharos képeink: Vihar a megyében 2008.05.18. Vihar 2008.04.19. Vihar a megyében 2008.04.20. Megdöbbentő képek a szombati viharról 2008.04.20. Viharkárok Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében 2008.05.20
· Milyen idő várható? Nézze meg időjárás aloldalunkon!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!