Anger Zsolt vendégeskedett a debreceni Bírósági Filmünnepen

Ander Zsolt volt a rendezvény díszvendége
Ander Zsolt volt a rendezvény díszvendége - © Fotó: Debreceni Törvényszék
Debrecen – A Debreceni Törvényszék és a Debreceni Járásbíróság október 18-án este új közösségépítő programot szervezett, a Bírósági Filmünnepet.

Az esemény nemcsak bírósági dolgozók, hanem ügyészek, rendőrök, ügyvédek, jogászok és a Debreceni Egyetem Állam-és Jogtudományi Karának hallgatói is részt vettek – írja közleményében a Debreceni Törvényszék. Az egyik helyi moziban a közönség „A martfűi rém” című filmet tekinthette meg. A rendezvényen jelen volt a film egyik Jászai Mari-díjas főszereplője, Anger Zsolt, valamint Dr. Bolyky Orsolya, az Országos Kriminológiai Intézet tudományos munkatársa, akinek főbb kutatási területei között van az emberölés kriminológiai háttere és a mentális tényezők értékelése a büntetőjogi ítélkezésben.

filmunnep3_Fotó: Debreceni Törvényszék

Az eseményt a Debreceni Törvényszék elnöke nyitotta meg, aki köszöntőjében elmondta, hogy hagyományteremtő szándékkal szervezték a filmvetítést, amelynek szakmai háttere egy megtörtént büntetőjogi esetet, az egyik magyar sorozatgyilkos által elkövetett bűncselekményeket mutatja be a nézőknek.

filmunnep2_Dr. Kahler Ilona | Fotó: Debreceni Törvényszék

Dr. Kahler Ilona elmondta, külön öröm, hogy a rendezvény teltházas, valamint, hogy azt a film egyik főszereplője és az Országos Kriminológiai Intézet egyik munkatársa is megtisztelte jelenlétével, hiszen a vetítés során felmerült esetleges kérdéseket más-más szemszögből is megvitathatják.