Sport

2015.07.05. 19:39

A magyar női vízilabda-válogatott visszavágott a kínaiaknak

Debrecen, 2015. július 5., vasárnap (MTI) - A világbajnokságra készülő magyar női vízilabda-válogatott hat góllal nyert barátságos mérkőzésen a szintén kazanyi vb-résztvevő kínai nemzeti együttessel szemben vasárnap Debrecenben.

Debrecen, 2015. július 5., vasárnap (MTI) - A világbajnokságra készülő magyar női vízilabda-válogatott hat góllal nyert barátságos mérkőzésen a szintén kazanyi vb-résztvevő kínai nemzeti együttessel szemben vasárnap Debrecenben.

Eredmény:

Magyarország-Kína 11-5 (5-1, 1-3, 3-1, 2-0)

a magyar góldobók: Antal, Bujka 2-2, Szücs, Keszthelyi, Czigány, Menczinger, Illés, Kisteleki, Garda 1-1

A július végén rajtoló világbajnokságon azonos csoportban szereplő, és ott már a nyitókörben összecsapó két csapat egy hete a hollandiai nemzetközi tornán is megmérkőzött egymással, s Utrechtben a kínai csapat 9-8-ra nyert. Már csak emiatt is visszavágásra készült Merész András szövetségi kapitány gárdája, amely az elmúlt héten közös edzőtábort és kétkapus gyakorlásokat is tartott riválisával.

A Debreceni Sportuszodában rendezett vasárnap esti mérkőzésen a kínaiak szereztek vezetést, utána azonban nagyot fordult a játék képe, és sorozatban öt magyar gól következett öt különböző pólós - Szücs Gabriella, Antal Dóra, Keszthelyi Rita, Bujka Barbara és Czigány Dóra - révén (5-1).

A második negyedben újabb, magyar szempontból kedvezőtlen fordulat állt be: miközben a hazai lehetőségek sorra kimaradtak, a kínai kísérletek rendre eredményesnek bizonyultak, így fel is jött az ellenfél 5-4-re. Szűk két perccel a nagyszünet előtt Menczinger Kata akciógóljával lett 6-4.

A Merész-csapatból elsőként duplázó Antal jóvoltából módosult 7-4-re az állás a harmadik játékrész elején, majd Bujkának köszönhetően változott az eredmény 8-5-re, a negyed végén pedig Illés Anna iratkozott fel a gólszerzők közé (9-5).

A befejező nyolc perc sokáig a kölcsönös rontások jegyében telt, míg nem a negyed közepén Kisteleki Dóra betalált (10-5). Újabb gól már csak a hajrában esett, Garda Krisztina büntetőből alakította ki a 11-5-ös végeredményt.

Merész András kapitány a szövetség honlapjának úgy értékelt, hogy a világbajnoki csapat első mérkőzése volt, pont három hét van az első kazanyi meccsig, úgyhogy messzemenő következtetéseket nem szabad levonni. "Amit kitaláltunk ellenük, az most működött, illetve természetesen van még, amit nem szedtünk elő, szóval sokat kell még gyakorolnunk. Dicséret illeti a társaságot, nagyon úgy tűnt, jobban bírtuk a mérkőzést fizikálisan. Most három nap pihenőt kapnak a lányok, aztán folytatjuk a felkészülést a világbajnokságra."

- MTI -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!