Amit el akarnak lopni, azt el is lopják

Illusztráció
Illusztráció - © Fotó: ÉKN
Debrecen – Hiába a drága riasztó, a luxusautó is védtelen a tolvajokkal szemben.

Továbbra is keresettek a prémium autómárkák a tolvajok körében. A 2013-as lopási statisztikák alapján az eltulajdonított kocsik top tízes listáján előkelő helyen szerepelnek a Volkswagen, a BMW és a Mercedes modelljei.

Legfeljebb lassabban

Tényként kijelenthető, hogy amit el akarnak lopni, azt el is fogják. A biztonsági rendszerekkel csak lassítani lehet ezt a folyamatot. A jelenleg létező leghatásosabb oltalmat a casco jelenti, lopáskár fedezettel. Egy nagy értékű autó esetében kiemelten igaz, hogy sokkal könnyebb ennek az önrészét kigazdálkodni, mint utóbb a gépjármű teljes vételárát előteremteni. Ettől függetlenül számtalan ember bízza értékes autója védelmét biztosítás helyett inkább a lopásgátló berendezésekre.

Nem ismerik el

„Sokan még mindig nem ismerik el, hogy nincs egyetlen olyan biztonsági berendezés sem, ami önmagában képes lenne teljes védelmet biztosítani az autójuk számára. A piacon rengeteg mechanikus- és elektronikus védelmi rendszer található, de ezekkel még a legjobb esetben is csak lelassítani lehet a tolvajok munkáját” – mondta el Dr. Vass Gábor, a PBA Praeventio Zrt. szakmai vezetője. Ellenben a cascoról az él az autósok egy részének a fejében, hogy állandóan csak fizetni kell érte és nem kapnak cserébe semmit. Pedig csak ez nyújt teljeskörű védelmet.

HBN

Címkék: , ,


Klaudia, a nap szépe

Klaudia egy vidám, színes egyéniség, ami általában az öltözködésén is meglátszik.
tovább »


hirdetés