Amit az anyáknak tudni kell

Illusztráció
Illusztráció - © Fotó: HBN
Debrecen – Május 12-16. között rendezik meg idén a Születés Hete programsorozatot.

Az Ifjúsági Ház megnyitása óta, negyedik alkalommal befogadója és szervezője a Születés Hete országos kiterjesztésű rendezvénysorozatnak, melynek célja, hogy a látogatók minél szélesebb körben jussanak hiteles információhoz a babavárással és szüléssel kapcsolatban. – Gyermekes anyukaként a várandóság időszakában én magam is tele voltam félelemmel, aggódással és kíváncsisággal. Erre az új szerepre is fel kell készülni, de nem mindegy honnan szerezünk információkat. Az internet tele van fals dolgokkal, csak a szakemberek azok, akik tapasztalataik alapján hiteles információkkal láthatják el a kismamákat. Erre hivatott a programsorozat – mondta dr. Széles Diána alpolgármester a szerdai sajtótájékoztatón.

Kismamákat érintő témák

A május 12–16. között a párkapcsolat, szexualitás, családtervezés, anyává-apává válás, várandóság, szülés, csecsemőgondozás, hordozás, női szerepek megélése, gyermekvállalás és karrier egyeztetése témakörökben tudhatnak meg többet az érdeklődők.

A Debreceni Egyetem Szülészeti és Nőgyógyászati Klinikája május 12-án, a Kenézy Gyula Kórház és Rendelőintézet Szülészet- Nőgyógyászata május 13-án várja változatos programkínálattal a kismamákat, akiknek a nyílt napon így lehetőségük van arra is, hogy eldöntsék hol szeretnék világra hozni újszülöttjeiket. – A látogatók többek között megnézhetik az ambulanciánkat a szülőszobát, a gyermekágyas részleget és az újszülött osztályt, valamint tájékoztatást kaphatnak az anyakönyvvezetés ügyintézéséről, szoptatásról, a kismama masszázsról – említett néhány programot Kalmár-Kocsor Márta, a Kenézy Kórház szülészet-nőgyógyászat osztályvezető főnővére. Dr. Szeverényi Péter a Klinika szülész-nőgyógyásza hangsúlyozta, a felkészítés során fontos, hogy realitásnak megfelelő információkat adjanak. – Bemutatjuk a szülőszobát és a gyermekágyas osztályt, illetve előadást tartunk a szülési fájdalomcsillapításról a szoptatásról, de többet megtudhatnak az érdeklődők az intim tornáról is – fűzte hozzá a szakember. A programsorozat ingyenesen látogatható.

HBN–PÁTZ
hirdetés