Amikor összefog rendőr, polgárőr és erdész

Amikor összefog rendőr, polgárőr és erdész
© Fotó: police.hu
Nyíracsád – A rendőrség, a helyi polgárőrség és erdészet közös erdővédelmi akciót tartott a Nyíracsád külterületén található erdőkben.

Közös járőrszolgálat keretében 2015. november 30-án a nyíracsádi körzeti megbízott a helyi polgárőrrel és erdésszel bejárta a Nyíracsád külterületein található erdőket. A visszatérő jelleggel végzett közös járőrszolgálatok különböző napszakokban történnek, és elsődleges céljuk, hogy megelőzzék a falopásokat, az illegális fakitermelést, az orvvadászatot, valamint az egyéb külterületi bűncselekményeket, illetve tetten érjék az elkövetőeket. A közös szolgálatban résztvevők a külterületen élőkre is nagy figyelmet fordítanak, annak érdekében, hogy a rendőrség közvetlenül megismerje az ott lakók közbiztonsággal kapcsolatos észrevételeit, véleményét.

A megelőzés érdekében a rendőrség kéri az erdő- és földtulajdonosokat, hogy lehetőség szerint látogassák meg többször ingatlanjaikat, a kezelésükben álló földterületet, ellenőrizzék annak sértetlenségét.

Felhívjuk az állampolgárok figyelmét, hogy bizonytalan eredetű faanyagot ne vásároljanak! Gyanús személyek megjelenése esetén, vagy gyanús eredetű tüzelőt árusító teherautót észlelve értesítsék a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság Tevékenység-irányítási Központját a 06-52/457-040-es telefonszámon, vagy tegyenek bejelentést a nap 24 órájában ingyenesen hívható 107-es vagy 112-es központi segélyhívó telefonszámok valamelyikén.

– Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság –


Az elmúlt 24 óra számokban

Az elmúlt 24 órában a hajdú-bihari rendőrök 4 személyi sérüléssel járó közúti közlekedési baleset helyszínén intézkedtek, amelyek közül 1 súlyos, míg 3 könnyű sérüléssel végződött. A szolgálatot ellátó állomány 3 személyt fogott el, akik közül 1 főt bűncselekmény elkövetésén értek tetten, 2 főt pedig az ellenük érvényben lévő körözés alapján. A rendőrök 14 személyt állítottak elő, köztük 9 főt bűncselekmény elkövetésének gyanúja miatt. Biztonsági intézkedést 10 esetben foganatosítottak.