Amikor nyaralunk, szabadságra vágyunk

Amikor nyaralunk, szabadságra vágyunk
© Illusztráció: Getty Images
Budapest, Debrecen, Miskolc, Nyíregyháza - A turisztikai iparág talán az egyik legnagyobb változással találta szemben magát az 1990-es évek óta, ami a nyaralási foglalásokat illeti. Az emberek egyre több kalandot, izgalmat és nagyobb szabadságot keresnek utazásaik során, így a szervezett üdülési csomagok egyre kevésbé vonzóak számukra – hívta fel a figyelmet egy autókölcsönző ügyvezetője, Haraszti Géza.

Kiemelte: míg korábban a bérautókat jellemzően a reptér és a szállás közötti transzferutakra kérték az ügyfelek, mára a kölcsönautó a nyaralás egy kiemelten fontos tényezőjévé lépett elő. Ezáltal ugyanis garantált a szabadság alatti függetlenség és adott a lehetőség a saját utak felfedezésére, valamint élményvezetésre.

Az élményautózás nem új fogalom a szakma számára. Az autókölcsönző szakemberei tavaly a különböző nemzetközi autóipari fórumok, klubok véleményei, valamint a médiában korábban megjelent információk során 25 olyan utat azonosítottak, melyek mind vezetéstechnikai, mind pedig környezeti szempontból a világ legjobb vezetési élményét kínálják. A képzeletbeli dobogó első helyén a portugáliai Pinhão-ba vezető út végzett. Tapasztalataik szerint a top 5 európai célpont az európai turisták számára nem sokat változott, még mindig Spanyolország, Olaszország, Anglia, Franciaország és Görögország a sláger célpont. Az utóbbi időben azonban megnőtt az érdeklődés Lengyelország, a skandináv országok és Európán kívül Dél-Afrika iránt is – írja a 24.hu. A Facebook egyik legutóbbi statisztikája szerint az utazások a hozzászólások és posztok egyik legnépszerűbb témái. A felhasználók legalább kétszer fellépnek közösségi profiljukra a nyaralás ideje alatt.

HBN