„Amikor mennél át a zöldön, és a busz 60-nal vág be”

„Amikor mennél át a zöldön, és a busz 60-nal vág be”
© Illusztráció: Derencsényi István, archív
Debrecen – A buszvégállomás? A Csapó utca? Esetleg a zebrák? Olvasóink válaszolnak, szerintük melyek a közlekedés szempontjából a legveszélyesebb helyek Debrecenben.

– Szerintem a „buszvégnél” a legveszélyesebb közlekedni gyalogosan. Nagyon kockázatos, amikor mennél át a zöldön, és a busz 60-nal vág be. Általában veszélyes tud lenni, mert lassítani sem szoktak – osztotta meg velünk tapasztalatait Horváth Tamás.

hotvath_tamas

Horváth Tamás

Orosz Sándor miskolci fiúként elmondta: nem régóta él Debrecenben, egy–két kisebb esetet kivéve nagyon tetszik neki a közlekedés. Leggyakrabban gyalog közlekedik, és szerinte az autósok, figyelmesek, türelmesek.

orosz_sandor

Orosz Sándor

– A biciklisekre kellene jobban odafigyelni. Sajnos, azt látom, nem szállnak le a gyalogátkelőknél, és gyorsan mennek. Ha gyalog, vagy ha kocsival közlekedem, akkor is zavar – fejtette ki véleményét Kertész Balázs.

kertesz_balazs

Kertész Balázs

Szabó Zsófia kerékpárosként a járdán szokott általában közlekedni, mert az úton szerinte túl veszélyes. Elmondta: nem veszik észre a biciklist, sokszor pedig a kellő távolságot sem adják meg.

szabo_zsofia

Szabó Zsófia

– Leggyakrabban a Csapó utcán biciklizem, és nagyon hiányolom, hogy nincs kerékpárút. Így nagyon veszélyesnek tartom, és nem merek kimenni az úttestre – mesélte Szabó Lajosné.

szabo_lajosne

Szabó Lajosné

Szabó Csaba kerékpárosként elmondta, amikor az úton közlekedik, a nagy járművek nem tartják meg a követési távolságot, ezért inkább kerüli a nagy forgalmat, inkább tolja a biciklit a járdán.

szabo_csaba

Szabó Csaba

HBN|Fotók: Matey István


Első a biztonság: gyalogátkelőhely Debrecen belvárosában
Debrecen - A rendőrség arra kér mindenkit, figyeljenek a közutakon. Az egyre növekvő forgalom miatt sajnos mind többször fordulnak elő közúti balesetek, amelyekben nemcsak az autósok, de a gyalogosok és a kerékpárosok is érintettek lehetnek. Legutóbb egy tizenkét éves, kerékpározó fiút sodort el ...