Amikor „kitör" egy focimeccs

Amikor „kitör" egy focimeccs
Meglepő fordulat: a bajnok és kupagyőztes Loki július 7-én Szuperkupa-döntőt játszik a Bozsik-stadionban.

Az a jó a magyar fociban, hogy akkor is támát szolgáltat az arra még fogékony, maroknyi érdeklődőnek, amikor uborkaszezon van és elvileg az égvilágon semmi szenzáció sem láthat napvilágot.

Ezúttal nem más történt, minthogy hirtelen „kitört” egy futballmeccs: a szövetség által eredetileg közöltekkel ellentétben – annak ellenére, hogy a DVSC-TEVA az idén a bajnoki címet és a Magyar Kupát is elhódította – mégis megrendezik a 2010-es Szuperkupa-döntőt! A serlegért a korábbi hagyományok szerint a kupagyőztes és a bajnok száll harcba, ám abban az esetben (ez eddig kétszer fordult elő a kupa történetében), ha egy gárda mindkét címet begyűjti, akkor játék nélkül övé a Szuperkupa is. Ebben a tudatban volt mindenki egészen ehét hétfőig, mígnem az MLSZ sajtóosztálya bejelentette, július 7-én mégis megrendezik a finálét a kispesti Bozsik-stadionban.

A tévé az úr

– Az eredeti versenykiírás értelmében nem kellene Szuperkupa-mérkőzést rendezni, de a Sport Tv-vel kötött szerződés miatt mégis módosítottunk a kiíráson, így sor kerül a találkozóra, amelyen a bajnokság első és második helyezettje csap össze – nyilatkozta Dinnyés Márton, az MLSZ sajtóosztályának munkatársa.

Mint kiderült, a mostani döntést az MLSZ legutóbbi elnökségi ülésén hozták meg a tagok, ekkor derült ki az is, hogy a DVSC-TEVA ellenfele a bajnoki második Videoton együttese lesz, nem pedig az MK-ezüstöt szerző Zalaegerszeg. Az európai gyakorlatot figyelembe véve mindkét verzióra van példa: Olaszországban és Spanyolországban legutóbb a bajnok és a kupa-második meccselt egymással, míg idén Angliában és Németországban a bajnoki arany- és ezüstérmes száll harcba a kupáért.

Nem borul a program

– Természetesen tudomásul vettük a döntést, a tévéközvetítés miatt játszanunk kell, reméljük, azok a szurkolóink, akik nem utaztak el nyaralni, minél nagyobb számban ellátogatnak a Bozsik-stadionba, hogy kiszurkolják az újabb kupagyőzelmet – nyilatkozta Bartha Csaba, a klub honlapján, majd a Hajdú-bihari Napló kérdésére azt is elárulta, a Szuperkupa-meccs nem borítja föl a felkészülés eredeti programját.

– Azért nem befolyásolja negatívan a felkészülést, mert azon a napon egyébként is edzőmeccset akartunk játszani. Sőt, a tervek szerint az a felkészülési találkozó így is meg lesz tartva: azok a játékosok, akik nem szerepelnek a Szuperkupa-döntőn, ugyancsak pályára lépnek, valószínűleg szintén a fővárosban.

Azt mindenképpen fontosnak tartom elmondani, hogy egyes hírekkel ellentétben nem utólag változtatták meg a kiírást, ugyanis az MLSZ Sport TV-vel kötött szerződésében benne foglaltatik, hogy ha mindkét sorozatot egyazon csapat nyeri meg, akkor a bajnokság első- és második helyezettje mérkőzik meg egymással. Az érdekesség ebben csupán az, hogy eddig ez mindenki előtt rejtve maradhatott – árulta el Bartha Csaba.

Mindenesetre a történet sokat elárul a kupa jelenlegi rangjáról, miként az is, hogy információink szerint július 7-én 19 órától szeretnék megrendezni a döntőt, amely így időpontját tekintve, részben fedné a vb-elődöntőt. El lehet képzelni, mennyien lesznek kíváncsiak a két gárda összecsapására a nyár kellős közepén, egy semleges helyszínen, mondjuk egy brazil-argentin vb-elődöntővel majdnem egy időben.

HBN-TN


 

Így vezetett idáig az út

DVSC TEVA –  ZTE – Magyar Kupa döntő


A mérkőzés teljes képsora 

A szurkolók éltetik a csapatot - Videó

Loki-szurkolók az MK döntőjén -  Képek

Zengő dobok, ütemes kántálás - Videó

Rengeteg zászlóval éltetik a Lokit - Videó

Mit vártak a Loki szurkolók? 1  - Videó

Mit vártak a Loki szurkolók? 2  - Videó

Találkozási ponton a Loki-szurkolók

Megérkeztek a szurkolók a stadionba – Videó

DVSC-TEVA: egy, aki mindent visz!

Szurkolók a Puskás Ferenc Stadionban – Keresse magát és ismerőseit a képeken!

 

A mérkőzést a Hajdú Online élőben közvetítette - Nézze meg mi történt percről-percre!


Magyar bajnok a Loki

DVSC-TEVA – Kecskemét


A mérkőzés képei

Vereség, amely győzelmet ért

Az ünneplés pillanatia – képek

Ünnepel a Loki – videó

Laczkó a mérkőzés után – videó

Yannick a mérkőzés után – videó

Varga a mérkőzés után

Melegít a Loki – képek

Melegít a Loki – videó

Szurkolók – képek és videók

Herczeg András nyilatkozata – videó

Baljós felhők, reményteli szurkolók a Kossuth téren

Ötödször bajnok a LOKI – Élőben közvetítettük


Balhé a Kecskemét DVSC-Teva mérkőzésen

Balhé a KTE-Loki mérkőzésen

Balhé – videó 1.

Balhé – videó 2.

Balhé – videó 3.

Rendbontás a pályán