„Amikor a mindennapok zajában elcsendesülünk, van esélye a reformációnak”

Úrvacsorás ünnepi ökumenikus istentisztelet a Nagytemplomban
Úrvacsorás ünnepi ökumenikus istentisztelet a Nagytemplomban - © Fotó: Matey István
Debrecen – Úrvacsorás ökumenikus istentisztelettel ünnepelték a Nagytemplomban a napot, amelyet a reformáció kezdetének tartunk; október 31-én a debreceni baptista, evangélikus és református gyülekezetek felkért tagjai, lelkipásztorai közösen végeztek szolgálatot az alkalmon.

Dr. Fekete Károly, a Tiszántúli Református Egyházkerület püspöke igehirdetését a 46. zsoltárra alapozta. „A megújulás, a visszatalálás csendigényes, Istennel töltött elcsendesedés szükséges. Aki folyton körülveszi magát valakivel, vagy rezgő, hangot adó valamivel, megspórolja magának a szembenézést. Annak van erős vára az Istenben, akinek megváltó ura Jézus Krisztus, ez bizony változással, erősödéssel jár. Isten ma is közöttünk akar lenni és kísérni tovább a megújulás útján minden keresztényt. Kísér, hogy védelmezzen, csendre int, hogy alázatot tanuljunk és megerősít, hogy ezután is csak benne bízzunk” – mondta a püspök.

it-2

Fotó: Matey István

Az istentiszteletet követően a jelenlévők Vajda János Istenes ének című, az alkalomra írt oratóriumának ősbemutatóját élvezhették.

HBN–HABE


Fotó: Derencsényi István
Debrecen - Luther Márton 500 éve október 31-én szögezte ki megújító tételeit a wittenbergi vár falára. Emlékművet állítani a reformációnak hatalmas vállalkozás – jelentette ki Balog Zoltán kedden a nagytemplom mögött avatott vörösmárvány műalkotás mellett állva. „Hogy lehet kőbe vésni, fémbe önte...