Amíg ön nyaral, a haja és a bőre a kínok kínját éli át

Akt.:
Amíg ön nyaral, a haja és a bőre a kínok kínját éli át
© Illusztráció: Getty Images
Budapest, Debrecen, Miskolc, Nyíregyháza – A nyaralás igencsak próbára teszi a bőrünket.

A kánikulában nem is vágyunk másra, mint hogy végre elinduljunk a várva várt nyaralásra vagy legalább egy közeli strandra, hogy megmártózhassunk a hűs habokban. A nyaralás viszont azon túl, hogy kikapcsol és pihentet, igénybe is veszi hajunkat, bőrünket. Ezért fontos, hogy ne csak a fényvédőknek szenteljünk figyelmet, amikor vakációzni indulunk.

Bőrápolás a kánikulában

A rekkenő hőségben kényes kérdés a testápolás, hiszen ilyenkor igen nehezen vesszük rá magunkat, hogy bármivel is bekenjük bőrünket. A legtöbb kence ugyanis eltömíti a pórusokat, így még intenzívebben izzadunk, ami nem a legkellemesebb érzés. Léteznek viszont olyan kozmetikumok, melyek könnyed állaguknak köszönhetően nem nehezítik a bőr légzését, gyorsan beszívódnak és nem kölcsönöznek olyan érzést, mintha szinte rögtön ki is izzadnánk azokat. A natúrkozmetikumok között is számos olyan megoldást találunk testünk különböző területeinek problémáinak megoldására, melyek használatért bőrünk, hajunk, sőt még körmünk is hálás lesz a meleg, nyári időszakban.

Napozás után például az E-vitamin és az aloe vera segít. Akár tengerparton, akár édesvízben vagy medencében hűsölünk, a nap végén bőrünknek szüksége van a hidratálásra, azt ugyanis a nap és a sós, de a klóros víz is kiszárítja. Strandolás után válasszunk bioaktív E-vitaminos tusfürdőt és testápolót. A természetes E-vitamin ugyanis regenerálja a bőrt napozás után, semlegesíti az UV-sugarak káros hatását. A negatív környezeti hatások kivédésével biztosítja a sejtszövetek és membránok stabilitását, ezáltal lassítja az öregedést.

Ha nemcsak barnultunk, de le is égtünk, az aloe vera hatékony megoldást nyújt. Égési sérülések enyhítésére, illetve sebek gyógyítására már az ősidők óta használják, az ugyanis remekül hidratálja, nyugtatja és gyógyítja a bőrt. A napon leégett bőrünkre használjunk aloe verás testápolót, vagy komolyabb napégés esetén a fájó és húzódó bőrt érdemes ilyen géllel hűsíteni.

Napszítta hajra argánolajat

Hajunk is igényli a speciális ápolást. A sós vagy a klóros víz, illetve a napsugarak hajkoronánkat is próbára teszik. A szálkássá, kifésülhetetlenné vált fürtök problémájára a legjobb megoldást a bioaktív argánolaj nyújtja. Gyógyító hatása miatt a marokkói nők már a modern idők előtt is használták, ezzel védték hajukat és bőrüket a kiszáradástól. A marokkói argánolaj rendkívül gazdag vitamin-, antioxidáns- és esszenciális zsírsavforrás.

HBN
hirdetés