Amíg esély van a dobogóra, harcolnak érte

Akt.:
A DVSC kapusa a Nagyerdei Stadionba is elvitte már imádott keresztfiát
A DVSC kapusa a Nagyerdei Stadionba is elvitte már imádott keresztfiát - © Fotó: Derencsényi István
Debrecen – A DVSC-TEVA a kiesés elől menekülő Dunaújvároshoz látogat az OTP Bank Liga 29. fordulójában.

– A hazaiak az „életükért küzdenek”, biztos, hogy nem feltartott kezekkel lépnek pályára ellenünk, ezért nagyon nehéz mérkőzésre számítok. A dunaújvárosiak még nem tettek le a bennmaradásról, ezért a Loki ellen is pontokat szeretnének szerezni, mi pedig ebben akarjuk őket megakadályozni – taglalta lapunk kérésére a pénteken 19 órától rendezendő Dunaújváros PASE–DVSC-TEVA bajnoki találkozó esélyeit a debreceniek kapusa, Verpecz István.

– Ugyan ősszel itthon 2–0-ra legyőztük őket, azonban azon a meccsen is akadt helyzetük, szerencsére azokból a szituációkból mi jöttünk ki sikeresen. Idegenben mindenki ellen nehezebb futballozni, de ahogyan a Pápa ellen sikerült eredményesen futballozni, úgy bízom benne, hogy az újvárosiak ellen is menni fog. Sokat számítana, ha a meccs elején be tudnánk találni, de bárhogyan is alakul, végig nagyon koncentrálnunk kell – folytatta a hálóőr.

Hat pont kell még

Mivel a Dunaújváros helyzetén csak a győzelem lendíthetne, elképzelhető, hogy a szokásosnál kezdeményezőbb futballal rukkol elő Artner Tamás csapata, ami még jobban is kedvezhet a Lokinak, mintha sündisznóállást vennének fel a vendéglátók.


Ön szerint mi lesz a Dunaújváros PASE - DVSC-TEVA mérkőzés végeredménye?

  • Nehezen jön össze a Loki-siker
  • Könnyed győzelmet arat a DVSC
  • Megosztoznak a pontokon a felek
  • Simán otthon tartja a három pontot a Dunaújváros
  • Szoros meccsen hazai győzelem születik

Összes szavazó: Összes szavazó:

Betöltés ... Betöltés ...

– Azért én biztos vagyok benne, hogy a védekezésre is nagy hangsúlyt fektetnek az újvárosiak és nem fognak fejetlenül kitámadni. Nagy csata várható, mert nekünk is megvan még a matematikai esélyünk a dobogóra, nincs más teendőnk, mint a hátralévő két meccsen hat pontot szerezni, ez a célunk – jelentette ki Verpecz.

Az összecsapás érdekessége, hogy a dunaújvárosiak soraiban ott lesz a pályán a korábbi Loki-kedvenc, Böőr Zoltán is. – Zoli már régebben elment Debrecenből, az akkori társai közül már csak nagyon kevesen futballoznak a DVSC-ben. Ennek ellenére biztosan igyekszik majd „súgni” a többieknek, hiszen vélhetően képben van a cívisvárosi labdarúgást illetően. De az az igazság, hogy az egész NB I-es mezőny ismeri egymást, hiszen láthatjuk a csapatokat hétről hétre. Nekünk nem is azzal kell foglalkoznunk, mire készül az ellenfél, hanem a saját játékunkra kell koncentrálnunk, csak ez vezethet sikerre a Dunaújváros PASE ellen is – nyilatkozta a Naplónak Verpecz István.

A 29. forduló nyitómeccsét pénteken 19 órától élőben közvetítjük. Az összecsapást Szabó Zsolt játékvezető dirigálja.

HBN-TN