“Amíg a piros-fehér van rajtam, addig minden erőmmel a Lokiért harcolok”

Karnik Szabina
Karnik Szabina - © Fotó: Derencsényi István, archív
Debrecen – A bajnoki pauza után nagyon várták már a debreceniek, hogy újra élesben csatázhassanak.

Utolsó előtti mérkőzésére készül a nyolcadik pozícióban lévő DVSC-TVP a női kézilabda NB I. alapszakaszában: pénteken 18 órától Budaörsre látogatnak a debreceni lányok, hogy megvívjanak a tabella utolsó, 12. helyén álló Pest megyeiekkel.

November 6-án a Hódos Imre Sportcsarnokban csaptak össze a felek, akkor a hazaiak elsöprő, 33–13-as sikert arattak. A Hajdú-bihari Napló által megkérdezett Karnik Szabina ezúttal is sima sikerben bízik.

– Nagyon vártuk már, hogy újra tétmérkőzést vívhassunk – utalt arra a Loki átlövője, hogy a női kézilabda-válogatott szereplése miatt kisebb bajnoki szünetet iktattak be a hetekben. – Szerencsére mindenki egészséges, a két montenegrói válogatott játékosunk is visszatért, kedd óta már velünk edzenek, jó a hangulat is a csapatban, minden adott egy jó találkozóhoz – vélekedett Karnik.

Tudjuk, sokszor nem is olyan egyszerű egy gyengébb kvalitású egylet ellen jól szerepelni, mint ahogyan azt gondolná az ember. Vajon borsot törhet a debreceniek orra alá a sereghajtó Budaörs? – Ugyan olyan felfogásban kell majd játszanunk, mint a komolyabb riválisokkal szemben, nem szabad lenézni ellenfelünket, mert az megbosszulhatja magát. Felkészültünk belőlük, a jobbszélsőjük csak úgy szórja a gólokat, rá érdemes lesz jobban odafigyelni. Egy fiatal, lendületes formációról van szó, mely amíg bírja szusszal, igencsak meg tudja nehezíteni a másik dolgát. Ha koncentráltan és teljes erőbedobással kézilabdázunk, nem lehet baj. Ősszel sima győzelmet arattunk, most is valami hasonlóban bízunk, de mivel ők lesznek otthon, talán nem lesz olyan nagy a különbség, mint legutóbb – fogalmazott a piros-fehérek 77-ese.

Ugyanúgy, sőt

Ahogy arról lapunk is beszámolt a hét elején, jelentősebb változások várhatóak a DVSC keretében a szezon után. Mások mellett Karnik Szabina is távozik Debrecenből, a jó erőkből álló Dunaújvárosnál folytatja majd pályafutását a következő bajnokságtól. Érdeklődtünk, vajon a már a nyilvánosság előtt is ismert váltás lehet-e bármilyen befolyással a játékára. – Azt, hogy eligazolok, én már régebb óta tudom, és azt hiszem, meggyőződhetett róla mindenki, ez semmilyen negatív hatással sem volt a produkciómra. Amíg a piros-fehér szerelés van rajtam, addig minden erőmmel a Lokiért harcolok, úgy gondolom, egyfajta plusz motivációt is jelent a váltás – mondta el őszintén a kézis.

HBN
hirdetés