Amerikai televíziók: rövidesen Biden is beszáll az amerikai elnökválasztási küzdelembe

Washington – Két napon belül Joe Biden alelnök is beszáll a 2016-os amerikai elnökválasztási küzdelembe – közölte hétfőn demokrata forrásokra hivatkozva a Fox News és az NBC televízió.

Az amerikai médiában hétfőn napvilágot látott, de Biden által hivatalosan meg nem erősített értesülések szerint az alelnök az elkövetkező 48 óra alatt közli a nyilvánossággal elhatározását.

A CNN úgy értesült, hogy Biden munkatársai megkezdték a kampánystáb felállítását célzó felvételi beszélgetések előkészítését.

A Reuters brit hírügynökség és az Ipsos intézet hétfőn nyilvánosságra hozott közvélemény-kutatása szerint egyébként – nem utolsósorban a múlt keddi televíziós vitában bemutatott remek teljesítményének köszönhetően – tíz nap alatt 10 százalékpontot erősödött a demokrata elnökjelölt-aspiránsok mezőnyét vezető Hillary Clinton támogatottsága.

A felmérés szerint a demokrata szavazók 51 százaléka voksolna a volt first ladyre, 27 százaléka pedig Bernie Sandersre, a magát “demokratikus szocialistaként” jellemző vermonti szenátorra. Amíg Sanders tábora változatlan maradt, a vetélkedéstől mindeddig távol maradó Biden támogatottsága az október 9-én közölt eredményhez képest 6 százalékpontot gyengült, és 13 százalékra esett vissza.

– MTI –