Amerikai politikusra támadtak egy kanadai gépen

Egy utastársa megpróbálta megütni Mitt Romney amerikai republikánus politikust egy Kanadából induló repülõgépen, egy felszállás elõtti összetûzés alatt – közölte kedden Romney szóvivõje.

A támadónak végül nem sikerült eltalálnia Massachuttes állam volt kormányzóját, aki egy ideig komoly versenyben volt a republikánus elnökjelöltségért folyó küzdelemben.

Az eset még hétfõn történt, amikor Romney és felesége hazaindult Vancouverbõl, ahol részt vettek a téli olimpia megnyitóján. A politikus szóvivõje elmondta, hogy a kanadai gép éppen felszálláshoz készülõdött, amikor a 62 éves politikus felesége elõtt ülõ utas hátracsapta széktámláját. Romney ekkor megkérte az utast, hogy a felszállás idejére rakja egyenesbe székét.

Ekkor az utas “dühös lett”, és megpróbálta megütni a 2008-as elnökválasztás egyik korai esélyesének számított politikust – közölte Romney szóvivõje. Az ütés azonban nem találta el a volt kormányzót, aki a szóvivõ közlése szerint nem ütött vissza, és hagyta, hogy a személyzet fékezze meg az utast, akit nem neveztek meg.

A már felszálláshoz készülõdõ repülõ ekkor visszatért a kapukhoz, és az utast a kanadai rendõrség kísérte le az Air Canada légitársaság gépérõl. Romney, aki feleségével együtt a turista osztályon utazott, nem sérült meg az esetben.