Amerikai kisdiákok látogattak Debrecenbe

Amerikai kisdiákok látogattak Debrecenbe
© Fotó: Miskolczi János
Debrecen – Több éve hagyomány már, hogy Debrecen és New Brunswick testvérvárosi kapcsolatai erősítéseként – az amerikai kisváros diákjai és tanáraik – látogatást tesznek a debreceni Régi Városházán. A Woodrow Wilson Általános Iskola 8 fős delegációját, akik hatodik alkalommal járnak már a cívisvárosban Széles Diána alpolgármester asszony fogadta.

Az amerikai kisdiákok itt tartózkodását évek óta a Vénkerti Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola segíti, miután a két iskola cserediák-programja már hosszú évek óta egy gyümölcsöző és sikeres együttműködés eredménye. A most városunkba látogató 10-13 éves általános iskolai tanulók egy hosszabb jelentkezési folyamat során lettek kiválasztva a 10 napos magyarországi utazásra.

Fotó: Miskolczi János Fotó: Miskolczi János ©

Az alpolgármester köszöntője előtt a diákok megtekintettek egy a várost bemutató imázsfilmet, majd Széles Diána mesélt néhány szóban Debrecen város történelméről, ezt követően bemutatta a gyerekeknek a Városháza épületét is. A kisdiákok, akik debreceni családoknál vannak elhelyezve, ellátogatnak majd az Aquaticum Élményfürdőbe, az állatkertbe és városnézésen is részt vesznek.

– Debrecen Megyei Jogú Város Önkormányzata –