Szabolcs-Szatmár-Bereg

2008.05.16. 18:06

Kék villogó nélkül is gyorsak a megyei tűzoltók

<p>Nyíregyháza - Kék lámpa nélkül is gyorsak, daru nélkül is a magasba emelkednek, erősek és a kapu nem akadály, hanem cél a tűzoltók kispályás focibajnokságában. <DIA width="900" height="700" alt="Kék villogó nélkül is gyorsak a megyei tűzoltók 2008.05.16."><A onclick="return open_window( /pubs/Bildserie/K_k_villog__n_lk_l_is_gyorsak_a_megyei_t__3/index.shtml , SERIE ,900,700)" href="about:blank"><IMG height="13" alt="Kék villogó nélkül is gyorsak a megyei tűzoltók 2008.05.16." src="http://apps.szon.hu/bilder/icons/kamera.png" width="13" border="0" /></A></DIA><DIA width="900" height="700" alt="Kék villogó nélkül is gyorsak a megyei tűzoltók II. 2008.05.16."><A onclick="return open_window( /pubs/Bildserie/K_k_villog__n_lk_l_is_gyorsak_a_megyei_t__3_1/index.shtml , SERIE ,900,700)" href="about:blank"><IMG height="13" alt="Kék villogó nélkül is gyorsak a megyei tűzoltók II. 2008.05.16." src="http://apps.szon.hu/bilder/icons/kamera.png" width="13" border="0" /></A></DIA> &#160;<A href="http://video.szon.hu/members.szon_szerkesztoseg/080516csenger_zahony%20foci_ps.wmv/viewer.html" target="_blank"><IMG height="13" src="http://www.boon.hu/bilder/icons/video.png" width="13" border="0" widht="13" /></A> &#160;<A href="http://video.szon.hu/members.szon_szerkesztoseg/foci-tuzolto-nyiregyhaza.wmv/viewer.html" target="_blank"><IMG height="13" src="http://www.boon.hu/bilder/icons/video.png" width="13" border="0" widht="13" /></A> &#160;<A href="http://video.szon.hu/members.szon_szerkesztoseg/foci-tuzolto-nyiregyhaza3.wmv/viewer.html" target="_blank"><IMG height="13" src="http://www.boon.hu/bilder/icons/video.png" width="13" border="0" widht="13" /></A> &#160;<A href="http://video.szon.hu/members.szon_szerkesztoseg/foci-tuzolto-nyiregyhaza4.wmv/viewer.html" target="_blank"><IMG height="13" src="http://www.boon.hu/bilder/icons/video.png" width="13" border="0" widht="13" /></A> &#160;<A href="http://video.szon.hu/members.szon_szerkesztoseg/foci-tuzolto-nyiregyhaza5.wmv/viewer.html" target="_blank"><IMG height="13" src="http://www.boon.hu/bilder/icons/video.png" width="13" border="0" widht="13" /></A></p>

1996. óta szerveznek a tűzoltók tömegsport rendezvényeket Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében. A sportágak között szerepel röplabda, úszás, asztalitenisz de a legnépszerűbb évről évre a kispályás labdarúgás. Különösen az utóbbi időkben nőtt meg az ázsiója a focinak, hiszen egyre több, a nemzeti bajnokság különböző osztályaiban játszó labdarúgó került be a megye hivatásos és önkéntes tűzoltói közé.

A megyei kispályás labdarúgó bajnokságok eddigi történetében a mátészalkai tűzoltók vitték a prímet, hiszen három egymást követő évben az első helyen végeztek, így tavaly véglegesen elnyerték a győztesnek járó vándorserleget. Évente más és más helyszínen kerül megrendezésre a kispályás labdarúgó torna. Idén a megyei katasztrófavédelmi igazgatóság és a megyei tűzoltó szövetség vállalta magára ezt a feladatot, melynek a megyeszékhely városi stadionja adott otthont.

Egyszerre 2 salakos pályán zajlottak az események, melyen összesen 10 csapat vett részt. Az 5 hivatásos önkormányzati tűzoltóság (Nyíregyháza, Mátészalka, Kisvárda, Nyírbátor, Záhony) mellett az Ibrányi, Csengeri és Újfehértói önkéntesek, a Coloplast nyírbátori gyárának létesítményi tűzoltói valamint a Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság alkotta a mezőnyt. Kellemes labdarúgó időben, jó körülmények között zajlottak két csoportra osztva a 2x10 perces csaták.

A négyes döntőbe Nyírbátor, Mátészalka, Kisvárda és Nyíregyháza jutott. Az elődöntők eredményei: Kisvárda -Nyírbátor 1:0 Nyíregyháza- Mátészalka 2:1 A harmadik helyért vívott ütközetben: Nyírbátor – Mátészalka 0:1, ezzel a harmadik helyet a mátészalkaiak szerezték meg. A döntőben Kisvárda és Nyíregyháza mérkőzött meg egymással, hosszabbítás után is 0 : 0 volt az eredmény. ( büntetőrúgásokkal 2 : 0 Nyíregyháza javára.) Így a hatalmas új vándorserleg egy évre a megyeszékhelyi tűzoltók birtokába jutott. Különdíjak: A torna legjobb kapusa: Török Zoltán Coloplast Nyírbátor Gólkirály: Kőris Károly, Kisvárda HÖT

Az ünnepélyes díjkiosztáson az elismeréseket Pernyák Sándor tű. ezredes megyei igazgató, Domokos János a megyei labdarúgó szövetség titkára és Mán László a Kelet-Magyarország című napilap főszerkesztő helyettese adták át. A legjobbak a „Kelet-Magyarország” ajándékcsomagjait is átvették. 

Kapcsolódó cikkek:

  • WC-be szorultál - Segít a tűzoltó?!
    Hétfő este nem tudtam sírjak e vagy nevessek amikor az ügyeleti eseményeket firtatva azt hallottam, egy nyíregyházi szórakozóhelyre azért vonultak ki a kataszrtófavédelmisek, hogy kimentsenek egy vendéget a WC-ből.

  • Beszorult ajtó miatt hívtak tűzoltókat
    A sátoraljaújhelyi tűzoltókat riasztották percekkel ezelőtt. A Sárospatakról érkezett bejelentés szerint ugyanis a Katona József utcában lévő társasház egyik ajtaja ugyanis "beszorult".

  • Füstkamra gyakorlat Kemecsén
    A kiképzés első hónapjában a tűzoltó jelöltek többnyire tantermi foglalkozások vettek részt napi 8 órában, ahol megismerték az alapvető szolgálati-, tűzoltási-, műszaki mentési-, égés oltás elméleti és műszaki ismereteket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!