Amerikai elnökválasztás – Szakértő: Hillary Clinton túlságosan kényelmes volt

Akt.:
Amerikai elnökválasztás – Szakértő: Hillary Clinton túlságosan kényelmes volt
© Fotó: AFP / Jewel Samad
Budapest – Merkovity Norbert politológus, a Szegedi Tudományegyetem (SZTE) tudományos munkatársa szerint Hillary Clinton azért vesztette el a választást, mert túlságosan kényelmes volt, és nem vette elég komolyan a kevésbé iskolázott réteget, az úgynevezett kékgallérosokat.

A szakértő az M1 aktuális csatornán azt mondta, Clinton most és már 2008-ban is túlságosan kényelmes volt, amikor Barack Obama ellen elvesztette az előválasztást. Emellett nem vette elég komolyan a kékgallérosokat, akik elégedetlenek a washingtoni politikával. Donald Trump viszont képes volt őket megszólítani és mozgósítani – tette hozzá Merkovity Norbert.

Hillary Clinton demokrata párti amerikai elnökjelölt elismerte választási vereségét, és helyi idő szerint szerdán, háromnegyed háromkor telefonon gratulált a republikánus győztesnek, Donald Trumpnak.

– MTI –


Amerikai elnökválasztás – Clinton elismerte vereségét, Donald Trump az Egyesült Államok elnöke

Washington – Hillary Clinton demokrata párti amerikai elnökjelölt elismerte választási vereségét, és helyi idő szerint szerda hajnali háromnegyed háromkor telefonon gratulált republikánus párti vetélytársának, Donald Trumpnak a választási győzelemhez – írja az MTI.


Amerikai elnökválasztás – Szijjártó: a kormány gratulál Donald Trump győzelméhez

Budapest – A magyar kormány gratulál Donald Trump elnökválasztási győzelméhez, Magyarország készen áll az együttműködésre – közölte a külgazdasági és külügyminiszter szerdán az MTI-vel.


Amerikai elnökválasztás – Orbán gratulált Trumpnak

Budapest – Orbán Viktor miniszterelnök gratulált a Facebook közösségi oldalon szerda reggel Donald Trump győzelméhez az amerikai elnökválasztáson.


Amerikai elnökválasztás – Századvég-elemző: az Egyesült Államokban teljes a döbbenet

Budapest – Teljes döbbenetté fordult át a hangulat az Egyesült Államokban, ahol az előzetes várakozásokkal ellentétben a republikánus jelölt Donald Trump áll nyerésre – nyilatkozta a Századvég kutatási igazgatója Floridából szerda reggel a Kossuth Rádiónak. Orbán Balázs a 180 perc című műsorban úgy vélekedett, hogy ez az eredmény a politikai szakirodalmat is újraírja.


Megrázta a világpiacokat Trump várható győzelme

Budapest – A júniusi brit népszavazásra emlékeztető módon megrázta a világpiacokat, hogy Donald Trump győzött olyan kulcsfontosságú szövetségi államokban, mint Florida és Ohio, így megnyílt előtte a Fehér Házba vezető út.


Amerikai elnökválasztás – Az utolsó felmérések szerint szinte biztos Hillary Clinton győzelme

Washington – A hétfő este nyilvánosságra hozott, a keddi választás előtti utolsó felmérés szerint kilencven százalék az esélye annak, hogy Hillary Clinton lesz az Egyesült Államok következő elnöke.

hirdetés