Amerikai diplomaták látogattak Debrecenbe

Amerikai diplomaták látogattak Debrecenbe
© Fotó: önkormányzat
Debrecen – Hivatalos látogatást tett az Amerikai Egyesült Államok budapesti nagykövetségének kereskedelmi tanácsosa, Jennifer Kane-Zabolotskaya Papp László debreceni polgármesternél 2017. május 25-én. A diplomata két hónappal ezelőtt érkezett Magyarországra és ez volt az első látogatása Debrecenben.

Ahogy az a debreceni polgármesteri hivatal közleményéből kiderül, Papp László polgármester bemutatta az Új Főnix Terv hat pillérét, külön kiemelve a gazdaságfejlesztés és az oktatás területét. Papp László az amerikai küldöttség figyelmébe ajánlotta a déli gazdasági övezet, a Tüzér utcán épülő Forest Offices Debrecen irodaházat és a Debreceni Nemzetközi Iskolát. A polgármester megjegyezte, hogy Debrecen az első magyar város, ahol közép- és felsőfokon is megszervezték az SSC- képzést (Shared Service Center – szolgáltatóközpont). Papp László hozzátette: Debrecen számára kiemelten fontos az Amerikai Egyesület Államokkal és annak magyarországi nagykövetségével kialakított szoros kapcsolat.

Jennifer Kane-Zabolotskaya kereskedelmi tanácsos arról beszélt, hogy a Debrecenben működő amerikai cégek vezetői nagyon elégedettek a várossal. A diplomata hozzátette: az a célja, hogy újabb amerikai befektetők, vállalatok érkezzenek Debrecenbe, mert a város vonzó és támogató üzleti környezet teremtett.