Amerikai álmot dédelget

Az ob után az Európa-bajnokságra készül Holoda Péter
Az ob után az Európa-bajnokságra készül Holoda Péter - © Fotó: Archív
Debrecen, Hajdúszoboszló – Holoda Péter az országos bajnokságon minden számában szeretne dobogóra állni.

Holoda Péter, a Hajdúszoboszlói Árpád SE fiatal úszója remekelt a nemrégiben Dordrechtben megrendezett Ifjúsági Európa-bajnokságon, 50 méteres pillangószúsában és 100 méteres gyorsúszásban is harmadik helyen végzett. A tehetség az Eb-ről hazatérve rövid pihenő után a debreceni ob-n méretteti meg magát.

– Egy kis uszodában rendezték meg az Eb-t, nem mondanám, hogy kényelmesen elfértünk, viszont ennek köszönhetően a hangulat családiasabb volt. A két bronzérem szerintem nagyon jó eredmény, viszont mivel sprintszámokat úszok, ezért inkább az időeredményre térnék ki. Ebből a szempontból, szerintem ideje volt, hogy kijöjjön belőlem ez az idő – mondta a tizennyolc esztendős úszó.

Szerencsét próbálna

Holoda idén érettségizett, de ez nem hátráltatta a versenyekre való felkészülésben.

– Az edzések intenzitása emiatt nem változott, hiszen amikor ritkábban tudtam lejárni az uszodába, akkor a következő tréningen annyival keményebben kellett dolgoznom. A következő egy évben csak az edzésekre és versenyekre koncentrálok, utána viszont a továbbtanulásomat az Egyesült Államokban folytatnám, közgazdasági irányban. Azért gondoltam éppen Amerikára, mert ott egyszerre tudnék tanulni és sportolni is, ez itthon kicsit nehezebben menne. Az amerikai egyetemi bajnokság az egyik legszínvonalasabb a világon, ott ki tudják hozni a maximumot a sportolókból, hiszen minden második héten versenyeket rendeznek – mondta Holoda, aki az Eb után sem pihen: az országos bajnokságon három számban is rajthoz áll, azután pedig a berlini Európa-bajnokságra készül.

Dobogón végezne

– Az ob-n 50 és 100 méteres gyorsúszásban és 50 méteres pillangóúszásban mérettetem meg magam. Szeretnék mind a három számban dobogós helyen végezni, a maximumot akarom nyújtani. S ezután sem pihenek, a felnőtt Európa-bajnokságra készülök, erre Debrecenben fogok felkészülni – nyilatkozta Holoda Péter a Hajdú-bihari Naplónak.

HBN-VL