Amerikába készül a Pitbull-fighter

Soltész László
Soltész László - © Fotó: Dernecsényi István, archív
Debrecen – Soltész Lászlónak nem kell meccselnie a Magyar Prémium MMA Liga siófoki válogatóversenyén, a Hungarian Pitbull Fighters Debrecen topversenyzője, mint az egyik legjobb magyar ketrecharcos, már biztos tagja a neves tengerentúli csapat, az American Top Team edzőtáborába meghívott magyar válogatottnak.

Nagy verekedés várható Siófokon, aki él és mozog a magyar MMA-sok között, ketrecbe lép a viadalon. A tét nem kicsi, a kategória-győztesek az American Top Team edzőtáborba kapnak meghívást. Mint sok más sportágban, a ketrecharcban is a tengerentúl képviseli a csúcskategóriát, a sztárok dollár százezreket tehetnek zsebre.

– Ha lesz rá lehetőségünk, hogy az USA-ba utazzunk, természetesen élni fogunk vele – jelentette ki Kovács Szabolcs, a Pitbullok csapatfőnöke. – A siófoki versenyen nem sok értelme lenne Laci indulásának, tisztelve a riválisokat, valószínűleg többen visszalépnének, de ha lenne is meccse, Laci biztos győztesként, mástól venné el az esélyt.

Soltész László nem csak a mérkőzésekre készül, folyamatosan napi két alkalommal tréningezik. A ketrecharcosok között az egyik legkomplexebb tudású versenyzőként tartják számon, állásból, földön egyaránt képes K.O.-technikára. Soltész ambícióját, sportág iránti alázatát jelzi, hogy mindig többet akar. Kéztechnikája javítására a remek ökölvívót, K-1-versenyzőt, az edzőként is dolgozó Hosszú Ferencet kérte fel.

– Jó versenyzőnek és jó edzőnek tartom Hosszú Ferit, örülök a közös munkának – kezdte Soltész László. – Segítségét kértem tőle, hogy jobb legyen az állóbunyóm, ő pedig igent mondott. Feri szerint megvannak az alapok, viszont javításra, csiszolásra szükség van. Remélem, segítségével kéztechnikában eljutok arra a szintre, hogy akár később vele is tudjak szpárringolni.

Hosszú Ferenc 17 éve ismeri a küzdősportok világát, edzőként is egyre markánsabb vonalat képvisel, kitűnő csoportot rakott össze Újfehértón.

– Örömmel mondtam igent a felkérésre, bízom benne, hogy eredményes lesz a közös munka – szabta meg a jövő irányát Hosszú Ferenc. – Laci nagyon ügyes kézzel, de mindig lehet fejlődni, mi pedig ezen leszünk, szeretném azt a pluszt hozzátenni a teljesítményéhez, amitől még jobb lehet. Ismerem a csibészségeket, s beiktatunk néhány olyan technikát is, amivel hatékonyabbá teheti a stílusát.

– Balogh Zoltán –