Alvó nőt fosztott ki, de sikerült lefülelni

Akt.:
Alvó nőt fosztott ki, de sikerült lefülelni
© Illusztráció
Debrecen – Végrehajtandó fegyházbüntetés kiszabását kérte a Debreceni Járási Ügyészség arra a hajdúhadházi férfire, aki alvó nőt fosztott ki tavaly júliusban. A vádhatóság azt kéri a bíróságtól, hogy a többszörös visszaesőnek minősülő, büntetett előéletű és jelenleg más ügyben jogerős szabadságvesztését töltő férfi ne legyen feltételes szabadságra bocsátható.

A 32 éves vádlott társasággal érkezett a tavalyi debreceni Campus Fesztiválra. A bejáratnál szembesültek azzal, hogy pénz híján nem tudnak bejutni. Visszafelé indultak, amikor a megvádolt férfi észrevette a sértettet egy szórakozóhely mellett, a füvön. A helyzetet kihasználva elvette a nő táskáját benne mintegy 100 ezres telefonjával, valamennyi készpénzzel, igazolványokkal. Az áldozat ismerőse még oda is lépett, de mivel biztonsági őrnek gondolta, nem akadályozta meg a vádlottat a bűncselekményben.

Kisvártatva azonban két szemtanú felhívta a figyelmét a történtekre, így utána eredve számon kérte. A táska visszakerült, de már a telefon nélkül. Ezt észlelve értesítették a rendőrséget, és az egyenruhásoknak pár száz méterrel odébb sikerült is elfogni a tolvajt, aki a járőrautót látva leült egy padra. A rendőrök a telefont is megtalálták a földre dobva.

HBN