Alvó betegektől loptak mobilokat Debrecenben

Alvó betegektől loptak mobilokat Debrecenben
© Forrás: Youtube
Debrecen – A debreceni rendőrök elfogtak egy férfit, aki a megalapozott gyanú szerint Debrecenben két kórházban fekvő betegtől eltulajdonította mobiltelefonjaikat.

Kifosztás bűntett és lopás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat büntetőeljárást a Debreceni Rendőrkapitányság Életvédelmi Alosztálya Gy. Attila 50 éves helyi lakossal szemben.

A nyomozás adatai szerint 2016. május 2-án 5 órakor egy debreceni egészségügyi intézmény ápolónője tett bejelentést a rendőrségre arról, hogy egy ismeretlen személy bement az egyik kórterembe, ahol az ott alvó 76 éves és 54 éves asszony ágya melletti szekrényről ellopta mobiltelefonjaikat.


h1

Fotó: police.hu


A nyomozók a bejelentést követően széleskörű adatgyűjtést végeztek az ismeretlen azonosítása és felkutatása érdekében, amely eredményre vezetett. A rendőrök látókörébe került egy a bűncselekmény elkövetésével megalapozottan gyanúsítható 50 éves helyi férfi, akit a „Cívis” Közterületi Támogató Alosztály munkatársai 2016. június 22-én 10 óra 20 perckor a Külső Létai úton elfogtak. A gyanúsítottnál a nyomozók megtalálták és lefoglalták az 54 éves sértett mobiltelefonját. A Debreceni Rendőrkapitányságra előállított Gy. Attilát a nyomozók kihallgatták és bűnügyi őrizetbe vették.A megalapozott gyanú szerint a férfi 2016. április 18-án 21 óra 30 perc körül ugyanazon egészségügyi intézmény egyik nővérpultjából eltulajdonította egy ott dolgozó nő őrizetlenül hagyott táskáját a benne lévő iratokkal és értéktárgyakkal együtt. A gyanúsított a bűncselekmények elkövetését beismerte.

– Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság –