„Alternatív” évzáró Sajószögeden

Sziveszter napján tartotta évzáró értékelését az Alternatív Szakágak Tárháza Közhasznú Egyesület.


Aztán a buli

A komoly dolgok után indulhatott a szilveszteri mulatság. Egy nagyon jó, összetartó csapat gyűlt össze ezen az estén. Szponzorok, képviselő testületi tagok. A zenét Csanya Róbert biztosította. Nem is akár hogy, hiszen a táncparkett sosem ürült ki. Ez az est egy méltó befejezése volt a 2005-ös évnek és kezdése a 2006-nak.


A Szilveszteri partival egybekötött értékelést, a sajószögedi Borostyán étteremben tartották, ahová meghívták a rendező Alaternatív Szakágak Tárháza Közhasznú Egyesületet szponzoráló személyeket is. Az egyesület vezetői összekötötték a hasznost a kellemessel. Még az óév estéjén megtartották a hivatalos megbeszélést, majd beindult az óévbúcsúztató mulatság.

Kovács József, az Alaternatív Szakágak Tárháza (ASZT) Közhasznú Egyesület elnöke elmondta: „A 2005-ös esztendő a siker éve volt. Bármibe kezdtünk bele, minden jól sikerült. Említsük csak meg a krumplifesztivált, vagy azt, hogy a tiszaújvárosi Bogratlon fesztiválon is az egyesület főzőcsapata vitte el a pálmát. Aztán ott volta Torino kupa, vagy az a tény, hogy a képviselő testület üléseit már a helyi televízió közvetíti, segítve ezzel az információ áramlást a település lakói felé.”

„Ezek a sikerek adnak erőt ahoz, hogy folytassuk a 2006-os évet. Ez az egyesület egy civilszervezet, de a lakosság életében szükségesek ezek a szervezetek, hogy fokozzuk az emberek konfortérzetét. Mi alkotó civilszervezetnek tartjuk magunkat, mert valóban folyamatosan alkotunk. Mindíg teremtünk valamit, hogy a lakosság jól érezze magát…”   

Segít az önkormányzat 

Németh László az ASZT-a titkára még hozzáfűzte: „Akik jelen vannak ezen a rendezvényen, azok sokat tettek azért, hogy az egyesület működni tudjon. És mi tettünk is. Jó látni az emberek elégedettségét. Tenni kell a közért, mert az magától nem működik.” A beszámoló közben megjelent Ládi Balázs, Sajószöged polgármestere is, akitől megtudtuk, hogy az önkormányzat idén is igyekszik megadni azt a támogatást az egyesületnek, amire szüksége van.

Sz.B.