Altatják a késsel fenyegetőző beteget a miskolci kórházban

Miskolc – Rontott az állapotán a randalírozás, ezért altatják azt a férfit, aki a miskolci megyei kórházban tört-zúzott kedd este.

A beteg késsel fenyegetőzött, elvágta saját és betegtársa infúziós csöveit, bezárkózott az elkülönítőbe, majd egy lepedőből kötélhágcsót fonva próbált kimászni az ablakon kedd este az intenzív osztályon. A rendőrség eljárást indított ellene.

A férfit néhány nappal ezelőtt mellkas-sérülésekkel vitték kórházba, mert rádőlt egy fa. Az alkoholmegvonás miatt azonban delíriumos állapotba került, ezért lehetett agresszív. A férfi korábban az ágyból sem tudott felkelni, kedd este viszont rendőrségi segítséggel tudták csak megfékezni. A kés, amivel fenyegetőzött, a sajátja volt, étkezéshez használta. A kórházban azt mondták: húsz év alatt egyszer sem találkoztak ilyen agresszív beteggel.

A beteg, akit szintén az elkülönítőbe zárt, és akinek az infúziós csöveit késsel vágta el, nem sérült meg – mondta Csiba Gábor, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kórház és Egyetemi Oktató Kórház főigazgató főorvosa a Független Hírügynökségnek szerdán.

A rendőrség garázdaság miatt indított eljárást az 56 éves férfi ellen. Mivel kés is volt nála, egytől akár öt évig terjedő szabadságvesztésre is számíthat – mondta Gaskó Bertalan, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője a Független Hírügynökségnek.