Altatás nélkül működnek

Altatás nélkül működnek
Ózd – Gazdát keres a város állategészségügyi telepe kutyusainak az Ózdi Mentés csapata.

„Tavaly nyáron nyílt meg az új állategészségügyi telepünk, amelyet az Ózdi Városüzemeltető Intézmény működtet” – tájékoztatta lapunkat Nagy Zsuzsanna, intézményvezető. „Hosszú éveken keresztül sokkal rosszabb körülmények között dolgoztak a kollégák.

7-kolyok_tetkos_kezben

Most egy modern, negyven kennellel rendelkező, teljesen új rendszert sikerült kialakítanunk és törekszünk rá, hogy minden kutyus életben maradhasson. Mindössze két ebrendészünk gondoskodik az állatokról, de az ő számukat egyelőre nem tudjuk növelni. Más kérdés, hogy később jó lenne bővíteni a telepet, ugyanis sokkal több kutya van a területen, de be kell látnunk, hogy meddig terjednek a határaink. A környező településeken sehol nincs olyan menhely, ahová a kóbor ebeket begyűjtenék.

Terepfelmérést végeznek

„Három-négy önkéntes civil állatvédőből alakult a lelkes Ózdi Mentés csapata, akik már az Ózdi Ebtelep megnyitása előtt is erőn felül küzdöttek a kóbor kutyák gazdásításáért, hozzávetőleg már ezer kutyust juttattak szerető családhoz” – mondta Restás Alexandra, a menhely irányításáért felelős Ózdi Városüzemeltető Intézmény szervezési és foglalkoztatási csoportvezetője.

Felelős állattartás

„Ezen kívül segítenek leellenőrizni, hogy jó helyre kerüljenek az örökbefogadásra váró állatok, majd később is nyomon követik a sorsukat. Ez azért szükséges, mert a nem felelős állattartás okozza a legnagyobb problémát. Éppen ezért évente legalább egyszer nyílt napra is várjuk a látogatókat, és ebrendészeink iskolai rendezvények keretében érzékenyítő előadásokat tartanak” – tudtuk meg Restás Alexandrától.

DA


Gazdira várva, Sátoraljaújhelyen

A Zemplén Gazdátlan Állataiért Alapítvány kutyaotthonában élő ebek közül mutatunk be hármat, akik várják egy szerető gazdi jelentkezését. Az alapítvány (3980. Sátoraljaújhely, Bodrog u. 2.) a hét minden napján nyitva tart 12.30-15.30 óra között. A kutyákat oltva, chipezve, a nőstényeket ivartalanítva adják örökbe. Mindezért az alapítvány 7.000 forint költségtérítést kér, illetve azt, hogy a kutyára egy életen át szerető gondoskodással vigyázzanak. Telefon: 06-30/576-8935, 06-20/242-1161.

Különc, egy fekete schnauzer-jellegű, ivartalanított, jókedvű, roppant mozgékony nőstény kutyus. Még növésben van, de lassan már két éve várja sportos gazdiját, akivel nagy sétákat tehetne. Különc, egy fekete schnauzer-jellegű, ivartalanított, jókedvű, roppant mozgékony nőstény kutyus. Még növésben van, de lassan már két éve várja sportos gazdiját, akivel nagy sétákat tehetne. ©
Tánya német juhász-szerű, de egyik szeme kék, így valószínű husky volt a másik szülő. Nagyon kedves, ragaszkodó nőstény kutya. Már két és fél éve él a menhelyen, ahol, ha teheti sokat mozog, ezért kertes házba való. Tánya német juhász-szerű, de egyik szeme kék, így valószínű husky volt a másik szülő. Nagyon kedves, ragaszkodó nőstény kutya. Már két és fél éve él a menhelyen, ahol, ha teheti sokat mozog, ezért kertes házba való. ©
Ari másfél éve várja örökbefogadó családját. Fiatal állat, de már nem fog nagyobbra nőni, nyugodt természetű, keverék szuka. Mérete és kezelhetősége miatt, akár lakásban is tartható. Ari másfél éve várja örökbefogadó családját. Fiatal állat, de már nem fog nagyobbra nőni, nyugodt természetű, keverék szuka. Mérete és kezelhetősége miatt, akár lakásban is tartható. ©