Álrendőr fosztotta ki a saját otthonában

Hajdúbagos – Rendőrnek adta ki magát az a férfi, aki kifosztott egy idős nőt Hajdúbagoson.

A rendelkezésre álló adatok szerint 2014. július 7-én délután egy férfi megjelent az egyik hajdúbagosi családi ház előtt és azt kiabálta, hogy „Rendőrség, nyissa ki az ajtót!”. Az ott lakó 65 éves asszony beengedte a házába a férfit, aki rendőrnek adta ki magát és elkérte a sértettől a postán aznap felvett pénzét, mivel azok hamis bankjegyek és le fogja foglalni.

A nő nem adta át a készpénzt, ezért az ismeretlen férfi kutatni kezdett a házban, majd a konyhában megtalálta a pénzt, amit magához vett. Az áldozat a fiát akarta volna felhívni, hogy segítséget kérjen, de a tettes kivette a kezéből a mobiltelefont. Az asszony a szomszédjainak sem tudott szólni, mivel az álrendőr bezárta őt az egyik szobába és a zsákmánnyal együtt elmenekült.

A bejelentést követően a rendőrök a helyszínre mentek, ahol adatgyűjtést és tanúkutatást végeztek. Ennek eredményeként azonosították a bűncselekmény elkövetésével gyanúsítható helyi lakost, aki ellen a nyomozóhatóság elfogatóparancsot adott ki.

A Hosszúpályi Rendőrőrs egyenruhásai 2014. július 10-én, Sárándon elfogták és a Debreceni Rendőrkapitányságra előállították a 41 éves M. Zoltánt, akit a nyomozók gyanúsítottként kihallgattak, bűnügyi őrizetbe vettek és előterjesztést tettek előzetes letartóztatásának indítványozására.

A Debreceni Rendőrkapitányság a terhelttel szemben kifosztás és személyi szabadság megsértése miatt folytatja a nyomozást.

– Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság –