Alpesi vk – Miklós Edit pontszerzésre készül Andorrában

Budapest – Bízik a pontszerzésben Miklós Edit, aki szuper-óriásműlesiklásban versenyez az alpesi sízők szombati, andorrai világkupa-versenyén.

A magyar szövetség pénteki tájékoztatása szerint Miklós Edit már napok óta a Soldeu-El Tarter-i helyszínen tartózkodik, és ismerkedik a pályával. Múlt vasárnap a La Thuile-i szuper-óriásműlesikló futamot nem tudta befejezni, most viszont bizakodó a versenyt illetően.

“A múlt hétvégén, lesiklásban sikerült egy nehéz, technikás pályán is a legjobb tízben végeznem. Bár vasárnap szuper-G-ben kiestem, de ennek a versenyszámnak is egyre jobban érzem a technikáját. Most jön egy új verseny, amely új lehetőség arra, hogy világkupa-pontokat szerezzek” – nyilatkozta Miklós Edit, aki még nem síelt Andorrában, de elmondása szerint mindig inspirálja, ha egy új pályán bizonyíthat.

A lesiklás szakági ranglistájának 11. helyén álló magyar versenyző a következő két vk-állomáson a rövidebb gyorsasági számra összpontosít, mert a St. Moritz-i döntő előtt már nem rendeznek több lesiklófutamot. A mostani szezon eddigi szuper-óriásműlesikló futamain kétszer végzett a legjobb 30-ban, a szakági rangsorban jelenleg a 40., összetettben pedig a 36. helyen áll.

– MTI –
hirdetés