Sport

2013.02.05. 10:09

Manipulált meccsről írnak a Liverpool - Debrecen kapcsán

Egy dán lap információi szerint a vizsgált mérkőzések egyike lehet a DVSC 2009-es Bajnokok Ligája fellépése az Anfield Road-on.

Egy dán lap információi szerint a vizsgált mérkőzések egyike lehet a DVSC 2009-es Bajnokok Ligája fellépése az Anfield Road-on.

Az Europol tegnap napvilágot látott beszámolója szerint két Bajnokok Ligája mérkőzés is érintett a legújabb bundabotrányban. A dán Ekstra Bladet azt is tudni véli, hogy a Debrecen angliai vendégszereplése az egyik ilyen találkozó. A beszámoló szerint egy holland fogadóiroda bundagyanú miatt törölte is ajánlatai közül a mérkőzést.

Mint ismeretes, korábban egy másik BL csoportmérkőzés is szóba került: a hajdúságiak hálóőrét, Vukasin Polekszics-et az UEFA két évre el is tiltotta a Fiorentina elleni csoportmérkőzés kapcsán történtek miatt. Az ítélet szerint a játékos akkor elmulasztotta jelenteni, hogy ismeretlen személyek megpróbálták rábírni az eredmény befolyásolására a mérkőzést megelőzően.

A lap állítása szerint a Liverpool elleni találkozót a rúgott gólok száma szerint igyekeztek befolyásolni, eredménytelenül. A Debrecennek három gólt kellett volna kapnia, a mérkőzésen végül egyetlen találat született, melyet a Liverpool csatára, Dirk Kuyt szerzett a második játékrészben.

Az angol klub sajtósa szerint a klubot senki nem kereste hivatalosan az Europol vagy az UEFA részéről a vizsgálattal kapcsolatban.

Két meccsről volt szó korábban is

A klubtól kapott információ szerint a DVSC nem kíván reagálni a hírre, ugyanis tartja magát az ügy kirobbanásakor kiadott, 2010-es hivatalos közleményéhez. „A Fegyelmi Bizottság álláspontja szerint, Vukasin Polekszics elmulasztott eleget tenni jelentési kötelezettségének, amikor idejében nem számolt be arról, hogy a DVSC kettő nemzetközi mérkőzése előtt, ismeretlen személyek megpróbálták rábírni a mérkőzés eredményének befolyásolására. A vizsgálat feltárta, hogy Polekszics elhárította a megkereséseket. Megállapította továbbá a vizsgálat, hogy a mérkőzések kapcsán nem valósult meg bunda. A játékos azonban mulasztást követett el azzal, hogy a megkeresésekről nyomban nem tájékoztatta az illetékeseket, így a jelentési kötelezettség elmulasztása miatt marasztalták el. Polekszicset e mulasztása miatt, 2012. június hó 30. napjáig eltiltották a labdarúgástól és 10.000 euró pénzbüntetéssel sújtották" – olvasható többek között a Loki kommünikéjében. A Fegyelmi Bizottság tehát két és fél évvel ezelőtt is két meccs miatt marasztalta el a kapust, a hírek szerint a Fiorentina elleni hazai (3–4) és a Liverpool elleni idegenbeli (1–0) BL-mérkőzésekről van szó.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!