Alpesi vk – Miklós Edit bravúrra készül Olaszországban

Budapest – Miklós Edit a legjobb tíz között szeretne végezni lesiklásban a női alpesi sízők következő világkupa-állomásán, az olaszországi La Thuilében, de igazán elégedett akkor lenne, ha dobogóra állhatna.

“Hétfőn érkeztünk a helyszínre a csapatommal és igyekeztünk minél több információhoz jutni, tapasztalatokat szerezni a pályáról – idézte csütörtöki anyagában a honi sportági szövetség Miklós Editet. – Így, hogy elmaradt a múlt heti, Crans Montana-i futam, még jobban fokozódott bennem a bizonyítási vágy. Már nagyon várom a versenyt. Szeretnék egy nagyot lépni előre a célom felé, hogy az idei szezonban is a legjobb három között végezzek” – mondta a szocsi téli olimpián lesiklásban hetedik helyezett magyar síző, aki az előző szezonban magyar sporttörténelmet írva harmadik lett a St. Moritz-i vk-viadalon.

A csíkszeredai születésű alpesi sízőnek két lehetősége is van, hogy érmes legyen, mivel a múlt pénteken elhalasztott lesikló futamot most pótolják, tehát pénteken és szombaton is éremért szállhat harcba. A vasárnapi szuper-óriásműlesiklásban pedig az a célja, hogy ismét pontszerző legyen, azaz a legjobb harminc között végezzen.

A lesiklás szakági vk-pontversenyében 12. Miklós Edit pályafutása során először versenyez majd a La Thuile-i pályán.

– MTI –
hirdetés