Álomszerűen kezdődött Orosz kupasorozata

Orosz Viktort ezúttal sem tudták legyőzni
Orosz Viktort ezúttal sem tudták legyőzni - © Fotó: Magánarchívum
Debrecen, Klagenfurt – Fölényes győzelemmel szerzett aranyat Orosz Viktor.

Klagenfurtban rendezték meg a közelmúltban az idei Ifjúsági Európa Kupasorozat első fordulóját. A debreceni Letizia SC ifjú íjásza, a 16 éves teremíjász ifjúsági világ- és Európa-bajnok Orosz Viktor esélyesként vett részt a megmérettetésen.

Viktor a csigás kadet férfi kategóriában indult és „rajt cél” győzelmet aratott. A kvalifikációs fordulóban 700 ponttal első helyen rangsorolt, ezzel a második helyezett olasz versenyzőt 10 ponttal előzte meg.

Ezután sorra nyerte a kieséses fordulókat, majd következhetett az aranydöntő, ahol 10 fok és szakadó eső hátráltatta a versenyzőket, de Viktoron ez sem tudott kifogni. Az olasz Jesse Sut ellen 148–144 arányú fölényes győzelemmel szerezte meg hazánknak a kupagyőzelmet és nem csupán a kategóriája, hanem az egész verseny legjobbja lett.

A győzelem különösen fontos jelentőségű volt az év legnagyobb ifjúsági versenye, a World Archery Youth Championships előtt. A viadalon, Amerikában 55 ország, csaknem 300 versenyzője küzd meg a világbajnoki trófeáért.

HBN
hirdetés