Álom és valóság

Illusztráció
Illusztráció
Lejárt lemez – használtuk egykoron a kifejezést, ami a rögzítőeszközök fénysebességre felgyorsult fejlődésében már elavultnak számít. Pedig Kósa Lajos, a kormánypárt frakcióvezetője egy ilyet tett fel szerda reggel ez egyik televíziós csatorna reggeli műsorában. Égerházi Péter jegyzete.

A témák között szerepelt a hazai foglalkoztatottság is, mellyel kapcsolatban Debrecen korábbi polgármestere sokadjára kifejtette, hogy a rendszerváltás óta soha nem volt ilyen alacsony a munkanélküliek aránya és ilyen magas a foglalkoztatottaké. Lehet, ez statisztikailag még védhető is.

Abba most ne menjünk bele, hogy a hazai aktív dolgozók között vannak nyilvántartva a külföldön munkát vállaló magyarok is, valamint a határozott idejű közmunkások, maradjunk csak például a diplomával egy butikban eladóként dolgozó fiatalnál. Erről álmodott amikor pályát választott? Amikor elhatározta, hogy művészettörténelemmel, magyar- vagy világirodalommal esetleg filozófiával vagy a nyelvekkel akar foglalkozni. Sorolhatnánk még, hogy mi minden marad talán örökre az álmok szintjén, mert ma már sokféle tudásnak nincs semmi piaci értéke, aminek van, ahhoz meg elég lett volna a középiskolát elvégezni. Igaz, ez nincs benne a statisztikákban!​

– Égerházi Péter –