Helyi közélet

2012.11.02. 15:44

Lezárták a huzat útját - modernebb iskola

Hajdúnánás - A kormánybiztos megjegyezte, gyakran jár intézmény felújítás átadásra, tehát jó kezekben vannak az iskolák.

Hajdúnánás - A kormánybiztos megjegyezte, gyakran jár intézmény felújítás átadásra, tehát jó kezekben vannak az iskolák.Befejeződött a Bocskai István Általános Iskola Polgári úti intézményegység utcafronti épületének energetikai felújítása. Az épület műszaki átadása szeptemberben megtörtént, az iskola ünnepélyes átadására október 26-án került sor.

A felújítási munkák a kétszintes iskolaépület elavult fa ablakainak fokozott légzárású, hőszigetelt üvegezésű műanyag nyílászárókra történt cseréjét, a homlokzatok és padlástéri zárófödém utólagos hőszigetelését, az épületfűtés és az elektromos rendszer korszerűsítését, valamint a megújuló energiaforrások (napelem és pellet kazán) alkalmazását jelentette.

A felújított intézményegység ünnepélyes átadását Szólláth Tibor polgármester köszöntője nyitotta meg, majd Rácz Róbert kormánymegbízott országgyűlési képviselő tartotta meg avató beszédét, melyben örömét fejtette ki azzal kapcsolatban, hogy Hajdúnánáson milyen jó kézben vannak az intézmények, hiszen viszonylag sűrűn jár a városban intézményi felújítások átadási ünnepségén.

Az ünnepi műsorból nem maradhattak ki a gyerekek sem, akik a fő "haszonélvezői" a korszerűsítésnek: a Szalmaszálak Citerazenekar és a Bocskai Apródjai néptáncegyüttes színvonalas műsorukkal, Huszti Veronika 4. osztályos kislány egy szép verssel köszöntötte a megújult iskolát.

HBN-FA

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában