máté péterrel beszélgettünk

2019.11.13. 16:00

„Óriási energiát sugároztak felénk a nézők” – ilyen volt belülről a Nagyerdei Stadion avatómeccse

A Puskás Aréna avatása kapcsán felidéztük a Nagyerdei Stadion öt évvel ezelőtti átadóját az újpestiek ellen.

A kétszeres világbajnok Uruguay elleni mérkőzéssel avatják fel pénteken 19 órakor az új nemzeti stadionunkat, a Puskás Arénát. A 68 ezres létesítmény átadója egyben a 97-szeres válogatott labdarúgó, Gera Zoltán hivatalos búcsúztatása is lesz.

Uruguay ellen

Az Edinson Cavaniékkal megmérkőző magyar válogatott természetesen telt ház előtt léphet pályára, a meccset az M4 Sport élőben közvetíti.

A Puskás-avató kapcsán felidéztük a kapuit öt évvel ezelőtt megnyitó Nagyerdei Stadionban rendezett első hivatalos mérkőzést, a 2014. május 10-én lejátszott DVSC–Újpest FC bajnokit. Ebben Máté Péter, a Loki korábbi védője volt a segítségünkre.

„Olyan érzés volt a gyepen lenni, mintha Európa valamelyik nagyvárosában futballoztunk volna, mondjuk egy telt házas angol bajnokin”

– mondta a Naplónak Máté. – Amikor kifutottunk a telt házas stadionba, már a bemelegítés kezdetekor játékra, harcra késznek éreztem magam. Óriási energiát sugároztak felénk a nézők, azok az érzelmi hullámok megsokszorozták az erőnket, és akkor ott egyszerűen nem lehetett elfáradni. Hatalmas élmény volt minden játékosnak, örülök, hogy ennek a részese lehettem. A Puskás Aréna megnyitóján is ott leszek, igaz, most csak a lelátóról figyelem az eseményeket a kisfiammal. Azt szeretném, ha ő is érezné azt a hihetetlen hangulatot, ami várható – fogalmazott a volt labdarúgó, aki hozzátette, azon az Újpest elleni, 3–1-re megnyert bajnokin nem is születhetett más eredmény, mint a hazai győzelem.

Sok ilyen meccset

– Igaz, akkor a második hazai mérkőzésünk a Honvéd ellen nem sikerült jól, vereséggel lettünk ünnepeltük bajnoki címet. De a megtelt stadion látványa azon az estén is lenyűgöző volt. Jó lenne, ha minél gyakrabban lenne kint nagy tömeg a stadionban! Bízom benne, hogy ez a jövőben többször is előfordul majd, hiszen egészen más hangulata van úgy egy kilencven percnek – jelentette ki Máté Péter, aki jelenleg a DEAC NB III.-as gárdájának másodedzője.

TN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában