Álmosdi polgármester-választás januárban

Álmosdi polgármester-választás januárban
© Illusztráció: Matey István
Álmosd – A település választópolgárai 2018. január 28-án, vasárnap járulhatnak az urnákhoz annak érdekében, hogy eldöntsék, ki vezesse a községet a jövőben – tudta meg Álmosd jegyzőjétől a Napló.

A polgármester-választást azért kell megtartani, mert a bíróság jogerősen felmentette a tisztségéből a falu előző vezetőjét.

Medve Erzsébet jegyző érdeklődésünkre elmondta: a választást megelőző felkészülési, jelöltállítási időszakban 2017. december 25-ig kell beérkezniük az ajánlóíveknek. Ezután sorsolják ki, hogy a hivatalos jelöltek milyen sorrendben szerepeljenek a szavazólapokon. A névjegyzéket a jövő év január 26-án véglegesítik, s akkor nyomtatják ki a szavazólapokat is. A legutóbbi alkalmon megközelítőleg ezeregyszázan voltak jogosultak választani Álmosdon.

Kérdésünkre Medve Erzsébet azt is közölte, hogy a településnek ugyan már mintegy másfél éve nincs polgármestere, ám ez a falu működésére nincsen kedvezőtlen hatással. Zajlanak a pályázataik is, és ezek eredményeként tudnak új óvodát is építeni.

HBN