Állva maradt az újvárosi focicsapat a Magyar Kupában

Akt.:
Állva maradt az újvárosi focicsapat a Magyar Kupában
© Fotó: Molnár Péter
Balmazújváros – Magabiztos sikerrel múlta felül alsóbb osztályú riválisát Feczkó Tamás legénysége.

Nem borult a papírforma, a Balmaz Kamilla Gyógyfürdő szerdán sikerrel vette az első fordulót a Magyar Kupában, miután a harmadosztályú Bölcskét 4–2–re legyőzte idegenben. A hajdúságiak Vachtler Csaba révén már az összecsapás elején megszerezték a vezetést, amelyet Sigér Dávid a 22. minutumban megduplázott. A második félidőben Nagy Dániel szépített, majd a Balmazújváros Vajda Sándor és Hadházi Dávid találataival elhúzott hárommal (1–4) és gyakorlatilag eldöntötte a továbbjutás kérdését. A bölcskei Budai Dávid gólja a végén már csak a szépségtapaszt jelentette a Tolna megyeieknek, így a narancsmezes alakulat várhatja a következő kör sorsolását.

A kezdőbe kerülne

– Már a kezdő sípszót követően próbáltuk ráerőltetni az akaratunkat az ellenfélre, és magunk felé szerettük volna billenteni a mérleg nyelvét. A második játékrész elején volt egy kis megingás, amiből kaptunk egy gólt, ezzel felzárkózott a Bölcske 2–1–re, de szerencsére rendeztük a sorainkat. Rosszabb minőségű pályára számítottam, nem volt olyan kifogástalan, mint az újvárosi gyepszőnyeg, de lehetett rajta futballozni, annak ellenére is, hogy egy kicsit keskenyebb volt a megszokottnál – foglalta össze a Naplónak a szerdai találkozót Hadházi Dávid, aki az újvárosiak negyedik találatát jegyezte.

Hadházi a nyáron igazolt Balmazújvárosba, eddig bajnokin nem kapott még lehetőséget a bizonyításra a Feczkó Tamás vezette szakmai stábtól, a mellőzöttségről is kérdeztük a Cigándról szerződtetett játékost. – Amikor a gárdához kerültem, volt egy kis lemaradásom, mivel a harmadosztályban szerepeltem korábban. Türelmes vagyok, ellenben a későbbiekben a kezdőcsapatba akarok kerülni. Az edzéseken motiváltan készülök, és úgy vagyok vele, hogy magamnak dolgozok, tehát nem lennék előrébb akkor, ha játszanám a sértődöttet. Egyébként elégedett vagyok a körülményekkel, nem lehet hiányérzetem ebből a szempontból sem. Úgy gondolom, a feltételek adottak a jó szerepléshez – zárta mondandóját a 26 esztendős labdarúgó.

HBN–BÁ


Labdarúgó Magyar Kupa 1. forduló

A hajdú-bihari csapatok eredményei

  • Bölcske–Balmaz Kamilla Gyógyfürdő 2–4
  • Hajdúszoboszló–Rákosmente 1–4
  • Hajdúböszörmény–SZEOL SC 1–0
  • Sárrétudvari–Puksás Akadémia 0–5

A 64 közé jutott a Balmazújváros és a Hajdúböszörmény.