Állítsunk órát vagy ne?

Állítsunk órát vagy ne?
© Illusztráció: Getty Images
Debrecen – Csak egy mozdulat, de sok embert mégis zombivá változtat. Kit mennyire visel meg az óraátállítás? Utánajártunk.

– Semmiben nem akadályoz, észre sem veszem. Az ember tudatában valamennyire benne van, hogy most jön az óraállítás, de igazából nem oszt, nem szoroz – vont vállat Farkas Vivien.


Farkas_Vivien

Farkas Vivien


– Engem egyáltalán nem zavar meg, most egy órával kevesebbet alszom, de ennyi. Korábban sem késtem el sehonnan vagy érkeztem volna hamarabb emiatt – emlékezett vissza Szeifert Alexa.


Szeifert_Alexa

Szeifert Alexa


Mivel hétvégén van az esemény, így Szentkirályi Lili elmondása szerint ilyenkor egyszerűen átállítja az órát, és folytatja tovább az életét, mintha mi sem történt volna.


Szentkirályi_Lili

Szentkirályi Lili


– A munkahelyemen együtt dolgozom amerikai és japán partnerekkel; Amerikában két héttel korábban van óraátállítás, Japánban viszont egyáltalán nincs, így nehéz összehangolni a munkamenetet. Azt gondolom, ez elavult dolog és felesleges erőltetni – foglalt állást Szabó Tamás.


Szabó_Tamás

Szabó Tamás


Petróczki Flóra csatlakozott az előtte szólóhoz, amondó: nem hiányzik senkinek sem az egész. Úgy vélekedik, ha hétköznapra esne, talán bonyolítana az életünkön.


Petr├│czki_Fl├│ra

Petróczki Flóra


– Engem nem érdekel az óraállítás. Ha munka van, ugyanúgy fel kell kelni, a munkaidő sem lett rövidebb, szóval semmit nem változtat a mindennapokon. A számlámon sem láttam eddig soha jótékony hatását – árulta el Bíró Barbara.


B├şr├│_Barbara

Bíró Barbara


HBN-MSZ|Fotók: Matey István
hirdetés