Álldogálás helyett körbe is mehetne

Akt.:
Postaládák Szikigyakorban
Postaládák Szikigyakorban - © Fotó: Molnár Péter
Debrecen-Szikigyakor – A Szikigyakorban lakók azt szeretnék, ha házhoz vinnék a küldeményeket.

Kis Gábor és felesége, Kis Gáborné szikigyakori lakosok úgy vélik, nem jól végzi a munkáját az a postás, aki feléjük jár. Állítják: a zöld kabátos ember munkanapokon egy órát tölt a kertségben, például a Sámsoni úti csárda előtt található postaládáknál álldogál. Ott lehet tőle átvenni a nyugdíjakat, a leveleket. Kisék szerint, mivel viszonylag kevesen laknak Szikigyakorban, ennyi idő alatt a postás akár a házakhoz is kivihetné a küldeményeket. Úgy gondolják, ez biztonságosabb is lenne, a „rosszban sántikálók” nem tudnák kifigyelni, ki mennyi pénzt vesz fel.

Hiányoznak a feltételek

Apáti-Tóth Kata, a Magyar Posta szóvivője erre úgy reagált, hogy Szikigyakor Debrecen külterületi része, a városközponttól 9 kilométerre található. A Központi Statisztikai Hivatal adatai szerint a területen 316 lakóhelyen, 535 lakos él.

Az ottani utcák szűkösek, két gépkocsi többnyire nem fér el egymás mellett. Az utak többsége burkolatlan, homokos földút, melyek gépkocsival nehezen járhatóak, csapadékos időben esetenként járhatatlanok. A Magyar Posta ezért olyan kézbesítési módot alkalmaz, amely a területen garantálja a küldemények biztonságos célba juttatását. Ez jelenleg a postaládáknál, hivatalos nevén „támpontokon” történő kézbesítés. Amennyiben az infrastrukturális viszonyok lehetővé teszik majd a házaknál történő biztonságos kézbesítést, megvizsgálják ennek lehetőségét – tette hozzá Apáti-Tóth Kata szóvivő.

HBN-OCs


Pontosítás

Rosszul tömörítettük Kis Gábor, Szikigyakorban lakó panaszosunk mondandóját, amikor a cikk elején azt írtuk, hogy véleménye szerint a postásuk nem jól végzi a dolgát. Kis Gábor ugyanis a postásukkal kifejezetten elégedett, ellenben kifogásolja a posta munkaszervezését, és a cikkben megjelent magyarázatot sem tudja elfogadni.

A hivatalos válasz szerint Szikigyakorban azért nem viszik ki a leveleket a címekre, mert az utak keskenyek és rosszak. Olvasónk állítja, hogy a többi kertségi részen sem jobban az állapotok, de csak nekik kell bejárniuk a levelekért és a feladandó pénzekkel a távol lévő, úgynevezett támpontokhoz.

hirdetés