Állatkínzás miatt áll bíróság elé két böszörményi férfi

Állatkínzás miatt áll bíróság elé két böszörményi férfi
© Fotó: police.hu
Hajdúböszörmény – A rendőrök bíróság elé állítással fejezték be a nyomozást két helyi férfival szemben, akik leütöttek és elástak egy kutyát.

A nyomozás adatai szerint O. Márton és K. Sándor 2015. november 16-án 11 óra és 13 óra közötti időben, Hajdúböszörményben egy kóbor kutyát befogtak, a nyakába hurkot tettek, majd mindketten karóval ütötték az eb fejét. A kutya a bántalmazás következtében elpusztult, tetemét pedig a gyanúsítottak elásták.

Az esetről egy helyi nő tett feljelentést a Hajdúböszörményi Rendőrkapitányságon. A rendőrök ezt követően adatgyűjtést és tanúkutatást végeztek, amelynek eredményeként azonosították a bűncselekmény elkövetésével megalapozottan gyanúsítható helyi lakosokat. A nyomozók egy hajdúböszörményi ingatlan kertjében megtalálták az elásott kutya tetemét. A bűncselekmény elkövetésével megalapozottan gyanúsítható 55 éves és 58 éves férfiakat a nyomozók 2015. december 9-én Hajdúböszörményben elfogták és előállították a rendőrkapitányságra, ahol gyanúsítottként hallgatták ki őket. A terheltek a bűncselekmény elkövetését elismerték.

A Hajdúböszörményi Rendőrkapitányság a helyi lakosok ellen állatkínzás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott nyomozást 2015. december 11-én befejezte és bíróság elé állítási javaslattal megküldte az illetékes járási ügyészségnek.

– Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság –