Állati olimpiát rendeznek a Szegedi Vadasparkban

 Szeged, 2012. július 10., kedd (MTI) – Hamarosan kezdődik az év legnagyobb sporteseménye, a nyári olimpiai játékok Londonban, ebből az alkalomból szombaton Zoolimpiára várják a sportolni is szerető állatbarátokat a Szegedi Vadasparkba.     

    A látogatók összemérhetik tudásukat, ügyességüket az állatokéval, és megtudhatják, mire képesek az emberek és az állatok ugyanazokon a próbákon – tájékoztatták a szervezők az MTI-t.
    Napközben egyéni versenyszámokban lehet jeleskedni: távolugrásban a kenguru kifutónál, liánmászásban a majmok mellett, nyújtózkodásban a tigrisekkel szemben, egylábonállásban a gólyákkal együtt, éleslátásban a sasokkal versengve. Aki végigcsinálja a Waldorf-iskolások és a Vadaspark önkéntesei által kitalált feladatokat, ajándékot kap, és nyereménysorsoláson is részt vehet.
    Mindezek mellett – oldva a versengésből fakadó izgalmakat -, önfeledt, tét nélküli szórakozások közül is válogathatnak a vendégek: lehet majd pónin lovagolni, kipróbálni kreatív játékokat, faműves játszóházban ügyeskedni vagy éppen a Zoo Típusú Találkozások izgalmas állatbemutatóin, illetve állatsimogatóján részt venni.
    A programok este a sötétség beálltával is folytatódnak: a hagyományoknak megfelelően látványos etetésekre várják az érdeklődőket, akik az oroszlánok, hiénák, rozsomákok, pumák és a törpe vízilovak esti vacsorájára hivatalosak. Az éjszakai állatkerti túra résztvevői most első ízben a pápaszemes pingvinek esti halvacsoráját is megtekinthetik.
    Két vacsorafelszolgálás között a Terráriumházban pedig bárki közelebbi kapcsolatba kerülhet a Vadaspark „csúszómászóival”, a békákkal, a kígyókkal és a gyíkokkal.
    Este – az izgalmak fokozás érdekében – nem kapcsolják föl az állatkert sétányainak lámpáit, azért a szervezők azt tanácsolják a vendégeknek, ne felejtsenek el zseblámpát magukkal vinni, mert bár világítóeszköz kapható a park ajándékboltjában, a korábbi években előfordult, hogy akkora volt az érdeklődés, hogy ideiglenesen kifogytak a készletből.

bkzg \ kut \ kpt

MTI

Címkék: