Állati jól sikerült a családi nap Polgáron

Állati jól sikerült a családi nap Polgáron
© Fotó: Magánarchívum
Polgár – Harmadik alkalommal rendezték meg a polgári Szociális Szolgáltató Központ Családsegítő- és Gyermekjóléti Szolgálatának szervezésében a családi napot.


– Minden alkalommal bizonyos téma köré fonódik a családi nap, idén állatos programokkal szerettük volna felejthetetlenné varázsolni a nálunk töltött időt. Rendezvényünket városunk polgármestere, Tóth József nyitotta meg a Morotva Vadásztársaság képviselőinek vadászkürt harsonájára. A nap fő attrakciója Révész György Állati Bemutatója volt Nyíregyházáról, sok izgalmas állattal, többek között a szép színes ara papagájjal. Az önként jelentkezőknek lehetőségük volt a műsor folyamán bátorságukat is próbára tenni, valamint közelebbről megismerkedni a király pitonnal, európai borzzal, patkányokkal, vadászgörénnyel – tájékoztatott Bartók-Varga Anikó.

Fotó: Magánarchívum Fotó: Magánarchívum ©

– A szórakoztató műsor során a gyermekek játékos formában szerezhettek ismereteket az állatokról. A gyerekek és felnőttek szórakoztatására a Hortobágyi Madárpark munkatársai több ízben reptették egerészölyvüket, a bátor jelentkezők kézre is vehették a ragadozó madarat, a Zöld Kör munkatársai pedig a hulladékgazdálkodással kapcsolatos információs standdal és öko-játszóházzal készültek – folytatta Bartók-Varga Anikó.

Fotó: Magánarchívum Fotó: Magánarchívum ©

A rendezvényről a nagy kedvencek sem hiányoztak: a lufihajtogatás, kézműves foglalkozások, lovaglás és sétakocsikázás éppúgy szerepelt a programpalettán, mint a különböző állatos játékok. Fenyves Csaba mentalista bűvész kápráztatta el közönségét, s az elmúlt évekhez hasonlóan nagy sikert aratott a habparty, ami minden korosztály számára, izgalmas és látványos kikapcsolódást, illetve felfrissülést nyújtott.

HBN