Állati: játék a halállal

Állati: játék a halállal
A bátor zebra a víziló szájába dugta a fejét.

A kíváncsi zebra egyenesen a halál torkába dugta a fejét. A víziló barátságos külseje ellenére ugyanis a világ egyik legveszélyesebb állata. Hatalmas állkapcsaival egy pillanat alatt összezúzhatta volna a zebra fejét. Bár csak egy másodperc választotta el a haláltól a csíkos állatot, akciója végén sikeresen megmenekült. És hogy mit csinált? Az állatkert gondozóinak meglepetésére a víziló fogait tisztította meg.

Nézze meg a fotókat ide kattintva!

A rendkívüli látványt Jill Sonsteby-nak sikerült megörökítenie a zürichi állatkertben. A 34 éves Floridai nő elmesélte a Daily Mailnek, hogy a zebra és a vízilovak azonos kifutóban voltak az állatkertben. ” A víziló kinyitotta a száját, a zebra pedig beletette a hatalmas fogak közé a fejét. Mindenki fényképezett, nagyon aranyosnak találtuk a látványt, amely negyedórát tartott.”

A víziló állkapcsa nagyon erős, akár egy hajót is elsüllyeszteni. A legagresszívebben akkor viselkedik, ha kicsinyét védi valamilyen veszélytől. Évente több száz ember halálát okozzák Afrikában ezek a látszólag ártalmatlannak tűnő állatok.

– MON –