Állások a műszaki értelmiség számára

Állásbörzét rendezett február 25-én a Műszaki Kar
Állásbörzét rendezett február 25-én a Műszaki Kar - © Fotó: Molnár Péter
Debrecen – Állásbörzét rendezett február 25-én a Műszaki Kar, ahol a végzés előtt álló hallgatók munka- és gyakorlati lehetőségeket találhattak.

Olyan tudást adunk a hallgatóknak, amelyet a cégek igényelnek” – mutatott rá Husi Géza, a Műszkai Kar dékánja megnyitójában az egyik legfontosabb elvárásra, amit a munkaerőpiac az egyetemektől elvár. A Műszaki Állásbörzén autógyár, szemüveglencse-gyártó multinacionális cég, civil szervezet és a Magyar Honvédség egyaránt képviseltette magát – mintegy húsz cég állított ki.

Azon dolgozunk, hogy minél több friss diplomás számára segítsünk megtalálni a végzettségéhez mérten a legmegfelelőbb állást, illetve a még aktív hallgatók számára gyakorlati és diákmunka lehetőségeket biztosítsunk” – foglalta össze az állásbörze célkitűzéseit Dobi Lajos, a Debreceni Egyetem Műszaki Karán 2004-ben alakult Karrieriroda vezetője.

A karon végzett hallgatók elhelyezkedési esélyei kiválóak, a végzettek 80%-a az egyetemet befejezve két hónapon belül állást talál. „Azt tapasztaljuk, hogy a cégek már a tanulmányok ideje alatt felfigyelnek azokra a jelöltekre, akiket végzettségük, szakirányuk vagy nyelvtudásuk alapján fel tudnak venni. Az állásbörze kiváló alkalom arra, hogy a hallgatók közvetlen kapcsolatokat alakítsanak ki a vállalatokkal, akik a műszaki képzés minden ágából érkeztek a rendezvényre. Sokan vannak a standoknál, nagy az érdeklődés, ami előrevetíti, hogy jövőre is megszervezzük a rendezvényt” – mondta Husi Géza.

A munkáltatók oldaláról kiderült, ha a műszaki végzettség használható nyelvtudással és mobilitással párosul, akkor egy kezdő munkavállaló akár 350 ezer forint bruttó fizetésre is számíthat.

– Debreceni Egyetem –