Állásbörze az egyetemen

Idén is lesz állásbörze és karrier-tanácsadás
Idén is lesz állásbörze és karrier-tanácsadás - © Fotó: HBN
Debrecen – Nagyban segíthet a munkaerőpiac szereplőinek személyes találkozása.

A hagyományoknak megfelelően idén tavasszal is megrendezik a Debreceni Egyetem állásbörzéjét. Április 22-én csaknem száz kiállító, tizenkét tanácsadó cég és közel száz szakember várja az érdeklődőket. A kiállítók között lesznek multinacionális vállalatok, kis- és középvállalkozások, munkaerőközvetítésre és -toborzásra szakosodott cégek, tanácsadók, nyelvtanítással foglalkozó, külföldi diákmunkákat, önkéntes programokat kínáló szervezetek is.

Az eseményt beharangozó pénteki sajtótájékoztatón Pintér Ákos, az egyetem természettudományi és technológiai karának dékánja szerint ennek az állásbörzének az a legfontosabb célja, hogy a hallgatóknak a mindennapi életben is segítséget tudjanak nyújtani a munkavállalás terén. Ráadásul itt is visszajelzéseket kaphatnak a cégektől, nekik mire van igényük a munkavállalói oldal tekintetében. Ezt Kerekes Sándor, a nyírbátori telephellyel rendelkező, német tulajdonú MSK Hungary Gépgyártó Bt. HR-vezetője is megerősítette. Mindehhez hozzáfűzte, náluk van esélye a diploma előtt álló mérnök- és informatikusjelölteknek gyakorlatot szerezni, szakdolgozatot írni, de tervezik egy ösztöndíjrendszer bevezetését is.

Zsuppányi Noémi, a hallgatói önkormányzat karrierközpontjának vezetője pedig azt emelte ki, az állásbörze remek lehetőség arra, hogy a munkapiac szereplői közvetlenül találkozhassanak, emellett a diákoknak segítséget nyújthat abban is, hogy átlássák, miképpen kezdhetik meg karrierjük építését. Idén az egyetem fiatal szakemberei is bekapcsolódnak a munkába: a végzős pszichológus- és andragógus hallgatók önismerettel és pályaorientációval kapcsolatos kérdésekre válaszolnak, de életvezetési és karriertanácsadásokat is adnak az érdeklődőknek.

HBN
hirdetés