Helyi közélet

2013.05.08. 07:10

Nézőpont: Lebuknak a "csókosok"?

Az állami földekre kiírt földbérleti pályázatok eredményei kapcsán nekem még csak nem is az volt a legfőbb aggályom, hogy igen gyakran úgynevezett "csókosok" is lehetőséghez jutottak, hiszen ha az illető valóban gazdálkodik, jószágot tart, akkor kapjon esélyt, függetlenül attól, hogy éppen milyen színű párttagkönyv lapul a zsebében.

Az állami földekre kiírt földbérleti pályázatok eredményei kapcsán nekem még csak nem is az volt a legfőbb aggályom, hogy igen gyakran úgynevezett "csókosok" is lehetőséghez jutottak, hiszen ha az illető valóban gazdálkodik, jószágot tart, akkor kapjon esélyt, függetlenül attól, hogy éppen milyen színű párttagkönyv lapul a zsebében. Azoknak az ügye persze már neccesebb, akik úgy jutottak évtizedekre sok-sok hektárnyi állami földhöz, hogy kapát utoljára a vidéken élő gyerekkori barátjuk kezében, kismalacot meg az állatkertben láttak. Engem a leginkább az zavar ebben a történetben, hogy miközben egyre több ügyet leng át az össznépi gyanú, nyilvánosság hiányában a kérdésekre hivatalos helyről rendre nem érkezett válasz. Legalábbbis eddig.

Úgy tűnik, most eljött az igazság pillanata, hiszen a bíróság jogerős döntése értelmében a Nemzeti Földalapkezelő Szervezetnek nyilvánosságra kell hoznia a kormányváltás óta lezajlott állami földbérleti pályázatok pontszámait, értékeléseit és bírálati lapjait. Azt hiszem, érdemes lesz figyelni, mert ismerős nevek tűnhetnek fel az újságok hasábjain a megyénkben (is).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában