Állami és megyei kitüntetések a katasztrófavédelemnél

Elismeréseket adtak át
Elismeréseket adtak át - © Fotó: katasztrofavedelem.hu
Miskolc – A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság munkatársait is elismerték nemzeti ünnepünk alkalmából.

Nemzeti ünnepünk, az 1848-49-es Forradalom és Szabadságharc évfordulója alkalmából ünnepi állománygyűlést tartott a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság. A történelmi visszatekintést követően Lipták Attila tűzoltó dandártábornok, megyei katasztrófavédelmi igazgató több embert is elismerésben részesített a szolgálati feladatok kiemelkedő teljesítéséért. A Belügyminisztérium és az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság központi rendezvényein pedig állami kitüntetéssel és tárgyjutalommal ismertek el megyénkbeli katasztrófavédelmiseket.

Nemzeti ünnepünk, március 15-e, az 1848-49-es forradalom és szabadságharc 171. év-fordulója alkalmából dr. Áder János, Magyarország Köztársasági Elnöke a belügyminiszter előterjesztésére a Magyar Arany Érdemkereszt kitüntetést adományozta Egyed János László tűzoltó alezredesnek, a Miskolci HTP szolgálatparancsnokának.

A BM OKF főigazgatója – Nemzeti Ünnepünk, Március 15-e alkalmából – kiemelkedő szakmai tevékenysége elismeréseként ajándéktárgyat adományozott dr. Simaházi Györgyné tű. alezredesnek, a Költségvetési Osztály osztályvezetőjének. Az elismeréseket a Belügyminisztérium, illetve az BM OKF központi ünnepségein adták át.

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatója – Nemzeti Ünnepünk, Március 15-e alkalmából – szolgálati feladatai kiemelkedő teljesítéséért tárgyjutalmat adományozott:

Szilágyi József tű. századosnak, a Mezőkövesdi HTP szolgálatparancsnokának,
Tóth János tű. századosnak, az Encsi KVK, Hatósági Osztály kiemelt főelőadójának,
Hojdákné Kovács Eleonóra rendvédelmi igazgatási alkalmazottnak, a Katasztrófavédelmi Hatósági Osztály szakügyintézőjének,
Kovács Józsefné rendvédelmi igazgatási alkalmazottnak, a Katasztrófavédelmi Hatósági Osztály előadójának,
Pappné Lovas Edina rendvédelmi igazgatási alkalmazottnak, a Költségvetési Osztály előadójának,
Szemán Csaba c. tű. főtörzsőrmesternek, a Szendrői HTP gépjárművezetőjének,
Bodnár Zoltán c. tű. törzsőrmesternek, a Kazincbarcikai HTP gépjárművezetőjének,
Szikora Tibor c. tű. zászlósnak, a Miskolci HTP beosztott tűzoltójának,
Zavarkó Szabolcs c. tű. főtörzsőrmesternek, a Miskolci HTP beosztott tűzoltójának,
Juhász Balázs c. tű. főtörzsőrmesternek, a Sátoraljaújhelyi HTP beosztott tűzoltójának,
Pap Béla tű. őrmesternek, a Mezőcsáti Katasztrófavédelmi Őrs beosztott tűzoltójának,
Borsos Attila közfoglalkoztatottnak, a Katasztrófavédelmi Hatósági Osztály munkatársának.

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatója eredményes munkája elismeréseként, ötvenedik születésnapja alkalmából – tárgyjutalomban részesítette: Szécsiné Murányi Violetta c. tű. zászlóst, a Szerencsi HTP referensét.

ÉM