All inclusive – Bemutatkozik a Mikrosat Para-Dise Kit

All inclusive – Bemutatkozik a Mikrosat Para-Dise Kit
A Mikrosat kínálatában négyféle parabolabox található: Mikrosat Basic, Mikrosat PRO, Godox és Jinbei. A Basic és a PRO között akad némi minőségbeli és árbéli különbözőség is.

A Para-Dise Kit elsődlegesen a PRO boxszal kapható, de kompatibilis a Basic-el is. A szett azonban olcsóbb, mint a PRO box és a fókuszáló kit külön-külön. A Basic 120 és 150 centis kivitelben, a PRO box hatféle méretben kapható. A Para-Dise Kit a Mikrosat Pro parabolaboxot tartalmazza, választható méretben és egy hozzá passzoló, fókuszáló átalakítót. A fókuszáló készlet számos más méretű parabolával összeilleszthető.

Mit tud a parabolabox?

A parabolaboxnak irányítottabb a fénye, mint egy hagyományos oktoboxnak, emellett kialakítása miatt áttehetjük a vakut a belsejébe. A fényformálók számos lehetőséget kínálnak, nagy felületről kaphatunk lágy, kemény fényt is, a fények és árnyékok profin kontrollálhatók a fókusz változtatásával. A fókuszáló kit két egységből áll: egy masszív konzolból, amit a lámpaállványra erősíthetünk, és egy középre illeszthető rúdból, aminek a két végén található egy kampó – az ellensúly helye –, illetve a vakutartó. Az egész Para-Dise Kit szerkezet megkívánja a komoly lámpaállványt, mert jókora tömegekkel kell számolnunk, ha összeállítjuk a fotós garnitúrát.

A minőségnek ára van

A Mikrosat PRO boxok és a Para-Dise Kit tartozékai mind kiváló minőséget hoznak, ami az árukban is megmutatkozik. A parabolabox feszítő pálcái megfelelően hajlíthatóak, rugalmasak, a pálcák végénél egy tépőzárral visszahajtható kis tokba vannak betolva a pálcák, így sokkal könnyebb a gyűrű felöli végét összerakni, amikor mind a 16 pálca a helyén van, akkor a tépőzáras füleket visszahajtva tehetjük feszessé a bok anyagát így az összeszerelés kényelmes, gyors, és egyszerű. A szett fókuszálható, nagyszerű fényt nyújt, fényminősége kiváló. A boxhoz jár két UV álló diffúzor (belső és külső) is, amelyek a lágyabb fény elérésére szolgálnak.

Ha a diffúzorok nélkül, közvetett világítással használjuk a parabolaboxot, akkor fókuszálható, finom fényt eredményez az ezüst belső és a nagy – 70-230 centiméteres átmérő – méret. A belsejében mozgatható fényforrással különböző fényhatások – keménytől a lágyig – érhetőek el. A fókuszálással a fényerő is változik, és ajánlott próbálgatni a box távolságait is, mert van olyan távolság-pozíció párosítás, ahol csíkos árnyékokat vethet.

Összegezve

A Para-Dise Kit megérdemelten népszerű és speciális fényformáló szett. Minősége, mozgástere és méretei miatt hamar népszerűvé vált a fotósok körében. A fókuszálható parabolabox jó választásnak bizonyul, legyen szó akár portré, glamour vagy esküvői témáról. A Mikrosat kínálatában minden fotós megtalálja a számára ideális és speciális fényalakító rendszert.

– PR cikk –

Címkék: ,