Alkotnak, megvitatnak: rendhagyó workshopok Debrecenben

Debrecen – Rendhagyó képzőművészeti programsorozatot indít 18 éven felüliek részére a MODEM és a b24 Galéria 2017 szeptemberétől.

A havonta megrendezett workshopok célja, hogy a résztvevők más nézőpontból szemléljék közvetlen és tágabb környezetüket, elgondolkozzanak a kiállító művészek és a kurátorok koncepcióján, illetve önálló véleményt formáljanak a két kiállítóhelyen bemutatott kortárs képzőművészeti alkotásokról.

A művek megtekintése, a róluk folytatott diskurzus, valamint a saját alkotói tevékenység lehetőséget teremt a fantázia, a kreativitás, a figyelem, az empátia és a kommunikáció erősítésére – olvasható a szervező intézmény, a Modem weboldalán.

Első alkalommal – ­szeptember 9-én (szombaton) 10 és 13 óra közt – Antal Balázs Uborkaszezon című kiállításán a résztvevők maketteket és fotomontázsokat készíthetnek, s eközben szó esik köztéri szobrokról és beltéri burkolatokról, meggyőzésről és megőrzésről, személyes emlékekről és történelmi eseményekről, valamint a globális felmelegedésről.

A programot Schopp Ildikó szociálpedagógus és Szabics Ágnes képzőművész vezeti. A résztvevők száma korlátozott, jelentkezni az info@b24galeria.hu címen lehet.

HBN