Alig hitték el, hogy vért izzad a fiatal nő

Akt.:
Alig hitték el, hogy vért izzad a fiatal nő
© Forrás: Daily Mail
Olaszország – Eleinte még az orvostársadalom is hitetlenkedett, de végül bebizonyosodott, hogy a 21 éves hölgy egy rendkívül bizarr és borzasztóan ritka betegségben szenved.

A firenzei orvosok értetlenül álltak az eset előtt. A fiatal nőt azzal a meglehetősen szokatlan tünettel szállították kórházba, hogy vért izzad – írja a Daily Mail. A szakemberek először kételkedve fogadták a dolgot, de mivel a páciens fejéről és tenyereiből is csurgott a vér, külsérelmi nyomot pedig sehol sem találtak rajta, egyértelművé vált, hogy nem színlelésről van szó. Mint kiderült, a spontán vérzést leggyakrabban valamilyen stresszhelyzet váltotta ki, de sokszor alvás, vagy éppen fizikai megterheltség közepette érte utol a hölgyet.

korom
USA - Egy nő a hüvelykujján fekete, függőleges csíkot fedezett fel, így elment a műkörmöshöz, hogy a csíkot körömlakkal eltüntessék. A műkörmöst azonban nem ejtették a fejére, rögtön látta, hogy ez nagy bajt jelent, és orvoshoz küldte. A műkörmös ugyanis tudta, hogy ez betegséget jelent. - Nem...

Mint megtudták, a nő már 3 éve küszködik a különös betegséggel, amely társadalmi életére, lelki állapotára is rányomta a bélyegét, hiszen egyre depressziósabb és visszahúzódóbb lett az általában 1-5 percig tartó, rémisztő látványt nyújtó tünetek miatt. Végül győzött az orvostudomány, sikerült diagnosztizálni a nem mindennapi jelenséget, az orvosok megállapították ugyanis, hogy a páciens egy hematohidrosis nevű betegségben szenved, amely általában 10 millió emberből csupán egyet érint, és lehetetlen gyógyítani. Kezelni is csak félig-meddig tudják, a tüneteket sajnos nem lehet teljes mértékben visszaszorítani.