Helyi közélet

2017.04.25. 14:46

Ütős programokkal készül a Víztoronynál a Bike Maffia

Debrecen - Április 30-án ismét a <a href="https://www.facebook.com/nagyerdeiviztorony/?fref=ts" target="_blank">Víztoronyban</a> kerül megrendezésre A <a href="https://www.facebook.com/bikennight/?fref=ts" target="_blank">Bike ‘n’ Nite</a> féléves programsorozat idei első eseménye, ahol a szociális segítségnyújtást ötvözik a debreceni parti kultúrával.

Debrecen - Április 30-án ismét a Víztoronyban kerül megrendezésre A Bike ‘n’ Nite féléves programsorozat idei első eseménye, ahol a szociális segítségnyújtást ötvözik a debreceni parti kultúrával.

Két éve alakult meg Debrecenben a Bike Maffia, ami először vonta be az önkéntes munka világába a kerékpározást. A Budapestről indult egyedülálló tevékenység városunkban is sikeresnek bizonyult, amit a most méltó módon kívánnak megünnepelni.

Az egész napos, változatos programokat kínáló eseményen a helyi dj-k gondoskodnak a zenei élvezetekről. Az esemény fő motívuma a főzés és a kerékpáros ételosztás, illetve a Bike Maffia tevékenységének népszerűsítése.

A Debrecen Bike Maffiáról

A Debrecen Bike Maffia a Budapest Bike Maffia első vidéki sejtjeként jött létre. Működését 2015. márciusában kezdte meg és azóta fenntarthatóvá nőtte ki magát. A projekt célja a hajléktalanok segítése és egyben a biciklis társadalom érzékenyítése. A csoport adományokból főz meleg ételt két heti rendszerességgel, melyet kerékpárral szállít ki kedvezményezettjei számára.

Programok: főzés, kiszállítás, alleycat, jóga, Játszóház Projekt, biciklis fotózás, sörivó verseny, kocsmakvíz, tombola és zsúr, goldsprint

Sub Dj s

Terasz: Dubszékház (Metrokoll, Kisszántó, DRJ), Forgatten Dreams, Mitoklin, Lead & Store & NFR

Bunker: Eulen, Noel, Make Faith & Dr. Kotász, Zsupi & Dirty Ice

Helyszín: Nagyerdei Víztorony Időpont: 2017.04.30. (vasárnap) 10:00

Útmutató a programokhoz

Mi az az alleycat?

Az alleycat egy biciklis verseny, ahol a futárok összemérhetik, hogy ki a leggyorsabb, legtechnikásabb és melyik csomaghordó ismeri legjobban a várost. Magyarországon csak a kétezres évek elején vált ismertté ez a versenyforma, de az első alleycat a 80-as évek végén került megrendezésre Torontóban. Az indulók kapnak egy úgymond checkpoint listát, amiket érinteniük kell. Lehetnek bónusz feladatok is, ügyességi próbák, vagy akár fejtörők is. Minden a szervező fantáziáján múlik. A cél, hogy minél hamarabb megérkezzenek, vagy az összes kiadott tárgyat leszállítsák. Rengeteg fajtája létezik az alleycat versenyeknek.

Tulajdonképpen már bárki indulhat a versenyeken, aki úgy érzi, hogy elég gyors és tapasztalt városi bringás. Mindenkit szeretettel várnak.

Mi az a goldsprint?

A goldsprint egy izgalmas gyorsasági kerékpárverseny, ahol a kerékpárok egy talapzathoz erősítve fixen állnak. A verseny két fő részvételével, egy 500 méter hosszú virtuális pályán folyik. Számítógépes mért idő alapján, aki leggyorsabban teljesíti a távot, az nyer. Debrecennek egyébként négyszeres világbajnoka van Porcsin Levente személyében.

Milyen a kocsmakvíz?

A különböző kvízek alapvetően azonos szabályokon alapulnak: kocsmában zajlanak, a kvízmester egy előre megszerkesztett általános műveltségi kérdésekből álló feladatsort olvas fel PowerPoint-prezentáció segítségével, és a játékosok csapatokba rendeződve írják egy lapra megfejtéseiket. Apróbb különbségek vannak csupán, például hogy mi a nyeremény, vagy van-e nevezési díj.

Paraméterek:

  • 25 kérdés mindenféle témákban (földrajz, történelem, becsapós, filmes, növények, állatok, Debrecen Bike Maffia stb.)
  • 4-5 fős csapatok versenyezhetnek
  • 1 nyeremény a legjobbnak
  • A kérdésekre A-B-C-D válaszlehetőségek vannak, melyekből egy helyes.
  • Játszóház Projekt:

    Egy csapat fiatal úgy döntött, társasjátékokkal fogja meghódítani (a budapesti után) a debreceni éjszakát is. Egy nappaliból indult kezdeményezés, ami másfél év alatt rendszeres programsorozattá nőtte ki magát. A játékosoknak profi játékmesterek segítenek a játékszabályok megértésében a játékmenet, és játékidő pontos betartásában. Olyan kreatív, izgalmas játékokkal találkozhatnak a résztvevők mint a Dixit-, Lego Activity-, Ticket to Ride-, Panic Lab-, és Dobble....és még társai.

    - Debrecen Bike Maffia -

     

    Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

    Rovatunkból ajánljuk

    További hírek a témában