Alföldi Róbert és Jordán Tamás vendégjátéka

Alföldi Róbert
Alföldi Róbert - © Fotó: HBN archív
Debrecen – A pszichoanalízis atyjának, Sigmund Freudnak állít emléket kétszereplős drámával a Lovarda Pódium soros előadása.

Még elevenen él az emlékekben a Détár Enikő főszereplésével bemutatott, Csodás vagy, Júlia című színjáték, de máris lehet készülni a Lovardában rendezett színházi előadások következő programjára, Az utolsó óra című darabra, melynek főszerepeiben Alföldi Róbertet és Jordán Tamást láthatjuk március 30-án.

A darab középpontjában a világhírű pszichoanalitikus, Sigmund Freud áll, akinek londoni otthonába látogatóba érkezik egy kevésbé híres fiatal professzor, Clive Staples Lewis. Utóbbi, korábbi könyvében nevetségessé tette az idős lélekbúvárt. Két generáció, két szakember: az egyik legenda, a másik talán az lesz egyszer. A két felelős értelmiségi egy nehéz, fájdalmas és zűrzavaros történelmi pillanatban és helyzetben találkozik és beszélget egymással a világról, az életről, tettekről és ideákról, arról, hogy mi az értelmiség feladata. A két főszereplő diskurzusa éppen aznap veszi kezdetét, amikor Anglia belép a második világháborúba. Sigmund Freud neve és munkássága szélesebb körben ismert – a freudi elszólás kifejezést mindenki használja –, mint Lewisé, de talán sokaknak eszébe jut az író a Narnia krónikái regényciklusról, melynek ő a szerzője.

HBN–SzL


Belépőjegyek elővételben a Lovardában, a Napló-székházban, a Frei Caféban, a Tourinformban, a Kölcsey Központban, az OTP Travel Silverben, a Libri Könyvesboltban, a Líra könyváruházban, a Földkörüli Utazás és az IBUSZ irodájában kaphatók.